Kültür ve sanat faaliyetlerine Türkiye'nin önde gelen akademisyenleriyle birlikte 6 yıldır kesintisiz devam eden Anadolu'nun Akademisi, güz döneminde katılımcılarını birbirinden zengin içeriklerle hazırlanmış 17 farklı programla misafir edecek. 6 hafta sürecek eğitim programında; akademik kültürel çalışmalardan sosyal kültürel çalışmalara, geleneksel sanatlardan sinema çalışmalarına kadar birçok farklı konunun ele alınacağı derslerde katılımcılar, Türkiye’nin önde gelen duayen isimleriyle biraraya gelecek.

Son tarih 28 Ekim Pazar

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nden yapılan açıklamada; güz dönemi programları için başvuruların http://www.fikirvesanat.org internet adresi üzerinden alınacağı belirtilirken, akademik ve sosyal kültürel çalışmalar için akademi binasında mülakat ile başvuruların gerçekleştirileceği ifade edildi. Açıklamada başvurular için son tarihin 28 Ekim Pazar günü olduğu belirtilirken, mülakat sonuçlarının da yine http://www.fikirvesanat.org adresi üzerinden duyurulacağı bildirildi.

Felsefe üstadıyla açılış dersi

22 Ekim Pazartesi günü 19.00’da Felsefe üstadı Prof. Dr. Mahmut Kaya'nın açılış dersini gerçekleştireceği Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nin güz dönemi programı ve öğretim kadrosu şu şekilde:

Politika Teorisi / Ali Yaşar SARIBAY

Filozof Gibi Düşünmek / Rahmi KARAKUŞ

Estetik, Sanat ve Şiir / Turan KOÇ

Kelam ve Kritik / Talha Hakan ALP

İslam, İman ve İhsan Boyutuyla Klasik Edebiyatımız / Dursun Ali TÖKEL

Roman Estetiği / Gülsemim HAZER

Türk Müziği Meşki / Doğan DİKMEN

Sine- Felsefe / Aybars Bora KAHYAOĞLU

Nota Okuma ve Yazma / Hacı Bekir KURŞUNET

Nota Okuma, Yazma ve İşitme / Hacı Bekir KURŞUNET

Ebru Sanatı / Songül ERGÜN

Hikaye Anlatıcılığının Görsele Açılan Kapısı: Senaryo / Selman KILIÇASLAN

Hüsn-i Hat / Orhan ALTUĞ

Aile İçi İlişkiler ve İletişim II / Mehmet KAYA

Dil Düşüncesi / Servet KIZILAY

Tasavvuf Okumaları / Ali Vasfi KURT