Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nün unutulmuş Türk Masallarının ‘Türk masal geleneği ve masallarımızın kültür değerlerimize uygun şekilde görsellenmesi’ projesinde Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de görev almıştı.

Ankara’daki Anadolu Masalları Resim Sergisi ve Tanıtım Toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve projede görev alan Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri de katıldı.

Masalların kültürümüze uygun şekilde görsellenmesinin gerçekleştirildiği projenin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Bakan Selçuk, milli değerlerin hayata geçirilmesi ve çocuklarla buluşturulmasının en önemli vazifeleri olduğunu belirterek, masalların eğitim sistemimiz içerisinde anahtar bir rol oynadığına dikkat çekti.

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimizi ve öğretmenlerini de projedeki başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk; “Güzel Sanatlar Liselerindeki çocuklarımızın rehberliğinde ata yadigârı bu masallara paletleri ve fırçalarıyla ruh veren öğretmenlerimiz var. Hazırlanan masalların dijital ortamlara taşınması, bazı sinema eserlerine mevzu olması, bir takım çizgi filmlerle tekrar buluşturulması gibi devam çalışmaları noktasında da gayretlerimiz olacak. Bu şekilde biz bu topraklarla, Türk kimliği ile bağımızı nasıl daha gerçekçi biçimde göstermiş oluruzun da yanıtını vermiş olacağız. Bugün, bir varmış bir yokmuş demeyeceğiz, bir varmış hep varmış diyeceğiz” dedi.

Anadolu Masalları Projesi kapsamında yapılan resimlerden oluşan sergilerin ülkemizin 7 bölgesinde ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteğiyle Paris’te açılması planlanıyor.