Çorum M.T.A.L Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı öğrencileri ile Adapazarı M.T.A.L Metal teknolojileri alanından 30 öğrenci, Almanya’nın Mannheim ve Ludwigshafen şehrinde, yurtdışı proje ortakları olan INSPECCO Personel Belgelendirme ve Justus Whon Libeg Meslek okulunun uzman eğitmenleri tarafından verilen kaynakçılık eğitimleri 28 günlük çalışma sonunda tamamlandı.

Yapılan eğitimlerin sonunda öğrencilere kurum yetkilerince katılım belgeleri takdim edildi. Katılımcı öğrencilerde geliştirilen mesleki beceriler ve yeterlilikler sayesinde iş gücü piyasasının gelişmesine ve bütünleşmesine fayda sağlanması hedeflendi.

Öğrenciler, proje faaliyetleri dışında çeşitli teknik geziler gerçekleştirerek mesleki gelişimleri yerinde görerek inceleme fırsatı da yakalarken, bu faaliyetler kapsamında; Jhon Deere Traktör Fabrikası, Audi Otomobil Fabrikası, SLV Kaynak Eğitim Merkezi, Carl Bosh Shule Meslek Okulu, Mannheim Teknik Müzesi ile Strasburg ve Heildelberg şehirlerine düzenlenen geziler proje amaçları doğrultusunda başarılı bir şekilde yapıldı.