Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Yaz Kursları başlıyor. Aile bireyleri olarak kişilerin bugünkü ve gelecekteki rollerinde rehber olmak üzere planlanmış bir proje olan Aile Eğitimi Yaz Kursları, Akyazı, Geyve ve Merkez Sosyal Gelişim Merkezlerinde Sakaryalılarla buluşacak. Alanında uzman hocaların vereceği eğitimlerde kursiyerlere; birey ve ailelerin yeni koşullara uyum sağlamasını kolaylaştırmak, yaşam kalitesinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gerekli bilgi ve becerileri kazanmaları sağlanacak.

Toplumsal gelişimine fayda sağlayacak

Merkez Sosyal Gelişim Merkezinde açılacak olan Aile Eğitimi Yaz Kursu ile ilgili bilgiler veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Düzenlemiş olduğumuz Aile Eğitimi Yaz Kursu; kendine güvenen, kendisinin ve başkalarının haklarını bilen, gözeten, duyarlı, kendisiyle ve çevresiyle barışık aynı zamanda sorumluluk sahibi bireylerin artmasıyla birlikte toplumsal gelişimine fayda sağlayacak. Merkez Binamız da Aile Eğitimi programı Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 arasında gerçekleşecektir” diye konuştu.

Geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya

Geyve ve Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi’ndeki programı da açıklayan Yüce, “Çocuklarımızın her zaman iyi bakma, sağlıklı büyümeye, sevgi ortamında yetişmeye, kaliteli eğitim almaya ihtiyacı vardır. Miniklerimize Aile Eğitimi Kursuyla kendini özgürce ifade etmeyi öğreterek onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya gayret göstereceğiz. Eğitimler Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde Cuma Günleri 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 arasında düzenlenecektir. Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde ise eğitimler her perşembe 10.00-12.00 ve 14.00-16.00’da gerçekleşecek.