Okulun Büro Yönetimi alan şefi Nurgül Mutlu tarafından hazırlanan "Almanya’da Büro Yönetimi ve Yiyecek İçecek Alanı Öğrenci Stajı" isimli projeyi gerçekleştirmek amacıyla öğrenciler ve öğretmenler üç hafta boyunca Almanya’da çeşitli incelemelerde bulunacaklar.

Almanya proje gezisine; Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Büro Yönetimi Alan şefi Nurgül Mutlu, bölüm öğretmeni Kenan Uzun, Yiyecek İçecek Alanı şefi Hatice Bozyurt’un eşliğinde; Gülseren Topçu, Buse Emirosmanoğlu, Hazal Diri, Yaren Zeynep Konuş, Zeynep Memiş, Betül Bahar, Mehtap Eser, Sedanur Çimşit, İremnur Çil, Tuğçe Demir isimli öğrenciler katılıyor.

21 Ocak 2018 Pazar günü başlayan Almanya’nın Manheim ve Ludwigshafen şehirlerindeki mesleki gezide öğrenciler projede yer alan 4 yurt dışı ortağı IDA, TERTIA, JUSTUS ve IUVENTAS firmalarında staj yapacaklar.

Almanya’daki staj çalışmasına 4 Şubat Pazar günü okul müdürü Dilek Balcı Saygılı’nın da katılacağı öğrenildi. Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Almanya’daki proje çalışması 10 Şubat’ta sona erecek.