Projenin yerel basın, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik başlangıç ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kurumun Müdür Yardımcısı Sündüz Şimşek ve eğitmen Alper Albostan toplantıda proje ile ilgili sunum yaptılar.

Yapılan sunumlarda proje ile ilgili teknik konular, eğitim ve kurs faaliyetleri, teknik ve kültürel geziler, konaklama, yeme-içme, rehberlik, güvenlik, iletişim, ulaşım, hareketlilik öncesi hazırlıklar, hareketlilik sonrası faaliyetler ile ilgili bilgiler verildi.

Projenin Detayları ise şöyle; Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının bünyesindeki Erasmus+ Yetişkin Eğitimi personelinin Öğrenme Hareketliliği Programı kapsamında hibe desteği alan 2019-1-TR01-KA104-062866 nolu “Kadınların İstihdamında Girişimcilik Motivasyonun Önemi” adlı proje kapsamında Adapazarı Halk Eğitim Merkezinden 10 eğitmen Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bir haftalık yapılandırılmış kurs eğitimi alacaklar.

Bu kursta eğitimciler, kadınların işgücü piyasalarında çalışma oranı çok yüksek olan Hollanda’da, deneyimli bir kurs merkezinden proje konusu ile ilgili eğitim alacak. Hollanda özelinde iyi uygulamaları inceleme şansı bulacak ve yerel kurumlarla temaslarda bulunup gözlemlerde bulunacaklar.

Adapazarı HEM bu proje neticesinde; Uluslararası işbirliği içerisinde proje ve çözüm üretme konusunda deneyim sahibi olacak. Kursiyerlere daha etkili eğitimler vererek mezunların istihdamı ve girişimciliği konusundaki verimliliğini arttıracak. Eğitim programlarını ve uygulama alanlarını Avrupa standartlarında yenileme ve iyileştirmeimkanı bulacak. Ürün pazarlama konusunda kursiyerlere yeni fırsatlar yaratma imkanı bulacak. Yerel kurum/kuruluş ve meslek odalarıyla daha etkili ve sağlıklı bir iletişim kurma ve yeni protokoller yapma imkanı bulacak. Projeye katılmayan diğer eğitimcileri de eğiterek, kurumsal kapasite ve stratejik gelişiminiarttıracak.