Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle ortaklaşa gerçekleştirilen çadır kampına farklı özelliklere sahip öğrencilerle birlikte 50 kişilik bir ekip katıldı.

Arifiye İl Ormanında hafta sonu yapılan çadır kampının ana teması gençlerin hayatına farklı bir dokunuş gerçekleştirmek olarak belirlendi.

Okul Müdürü Mustafa Bulut kampla ilgili olarak; “Gençlerimizin gönüllülük hareketlerinde farkındalık icra etmelerini, sosyal faaliyetlerde takım çalışması yapabilmelerini, girişimcilik ruhunu canlandırmalarını, özgüven kazanmalarını, ebeveyn desteği olmadan ayakları üzerinde durabilme kabiliyeti, milli ve manevi değerlere yüksek derece bağlılık, ahlaki ve dini gelişimlerine destek ayrıca doğada yaşam beceresi kazandırmak ana hedefimiz oldu. Gençliğimizin geleceğine ayırdığımız bu vakitler ülkemizin geleceği için değerlidir” dedi.

Öğrenciler için farklı bir etkinlik olan çadır kampında sırasıyla; çadır kurma, doğada temel yaşam becerileri, zeka oyunları, badminton, atıcılık ve havai tüfek, okçuluk, masa tenisi, futbol, doğa yürüyüşü, hareketli jimnastik sosyal faaliyetleri gerçekleştirilirken, belirli saatlerde kitap okuma, madde bağımlılığı ile mücadele, Filistin ve Kudüs meselesi, yardımlaşma bilinci ve girişimcilik, gönüllülük ve farkındalık, adabı muaşeret, toplumun imam hatip liselerinden beklentileri, namaz nasıl insanı kötülüklerden alıkoyar, kul hakkı nedir, ehliyet ve liyakat ne demektir konularında bilgilendirmeler yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, okul dışı eğitim ortamlarıyla ilgili faaliyetlere ayrı önem verdiklerini belirterek, “Gençlerimiz bizim için önemlidir. Onları hayata en güzel şekilde hazırlamak eğitimin ve bizlerin en önemli vazifesidir” dedi. 

Cumartesi ve Pazar günleri Arifiye İl Ormanı Atış Poligonunda yapılan çadır kampına çeşitli kurum ve kişilerin katkı sağladığını belirten Adapazarı AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Hafızlık Proje Okulu Müdürü Mustafa Bulut ise, “Bizlere tüm imkanları ile destek veren İl Spor Müdürümüz Arif Özsoy ve Gençlik Merkezi Müdürü Yavuz Cangır’a, Gençlik Liderleri Muhiddin Topaloğlu, Emre Yaman ve Coşkun Demirkol kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Kampımızı ziyaret edip öğrencilerimizle beraber olan Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Hasan Karagüzel, Başkan Yardımcısı Hilmi Kızıkcık’a şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca okulumuzdaki tüm sosyal faaliyetlerin icrasında ilk isim olan İngilizce öğretmenimiz Ayhan Yağız kardeşime, vakit ayırıp öğrencilerimizle kampta beraber olan idareci ve öğretmenlerimize, evlatlarını kampa gönderen velilerimize çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu kampa yoğun ilgi gösterip kampta herkesin takdirini kazanan öğrencilerimizi kutluyorum. Ve diyoruz ki tecrübeli idari kadromuzla, mesleğinde uzman ve fedakar öğretmenlerimizle, öğrenci ve velilerimizle, binlerce mezunumuzla, yardımcı personelimizle, dualarında bizleri unutmayan dostlarımızla hep beraber daha güzel günlere inşallah” şeklinde konuştu.