Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya proje ortakları; Sakarya İş-Kur, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kırıkkale’den Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırıkkale Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezi, Çorum’dan Çorum Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezi’nden yetkililer katıldı.

Proje kapsamında Almanya’nın Mannheim kentinde çeşitli incelemelerde bulunan proje ortağı eğitimciler, projenin mesleki eğitim açısından çok faydalı olduğunu, proje sayesinde belgelendirme sistemindeki eksikliklerinin görüldüğünü ve bundan sonraki çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağını belirttiler.

Değerlendirme toplantısında görüşlerini dile getiren Sakarya İş-Kur adına projeye katılan İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Keskin; “Gerçekleştirilen projenin faydalı olduğunu düşünüyorum. Mesleki Eğitim için böyle bir projenin yapılması gerekiyordu ve ben bu projede yer almaktan çok memnun oldum. Proje ile sistemdeki eksikliklerimizi gördük. İş-Kur adına projenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu projeden elde ettiğimiz kazanımlardan bundan sonraki çalışmalarımızda yararlanacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje ortağı Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği adına projeye katılan Mustafa Akçay da; “Proje ile mesleki eğitim sistemlerini karşılaştırma imkanı bulduk. Avrupa da Belgelendirme sisteminde insanların çok kolay belgeye ulaşamadıklarını, ustalık seviyesine gelmek için çok zorlu yollardan geçtiklerini gördük. Ayrıca Avrupa mesleki eğitim sisteminde işletmelerin taşın altına ellerini soktuklarını gördüm. Benim açımdan olumlu bir proje faaliyeti oldu. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından konuşan Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Arif Türkyılmaz ise; “Gördüğüm kadarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz projenin amaçlarına tüm kurumlar açısından ulaşıldı. Projede oluşan eksikliklerimizi değerlendirip, bundan sonraki proje çalışmalarımızda gerekli tedbirleri alacağız. Projeye katılan herkese kurumum adına teşekkür ediyorum” diyerek toplantıyı sonlandırdı.