YEĞİTEK Daire Başkanları Mustafa Hakan Bücük, Asaf Murat Karapınar ve Mehmet Rüşen’in katılımı ve e-Twinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer ve Ulusal Destek Servisinin koordinesi ile 6-8 Aralık tarihinde Antalya’da gerçekleşen konferansa Sakarya ilinden 6 öğretmenimiz katıldı.

e-Twinning Avrupa Kalite Etiketi almış başarılı 200 öğretmen içinde yer alan Sakaryalı öğretmenlerimiz ile e-Twinning ve EBA İçerik Geliştirme Ekibinde yer alan öğretmenlerimizle birlikte konferansta 400’ün üzerinde davetli yer aldı.

3 gün boyunca gerçekleşen konferanslarda 2 panel, çağrılı konuşmacıların seminerleri ve onlarca atölye gerçekleşti. Örnek projelerin sunumu ve stant sergilerinin yapıldığı konferansta Şehit Ahmet Akyol İlkokulu Öğretmeni Ayşe Yaradanakul öğretmenimizin katıldığı “Ülkemi Seviyorum Kültürel Mirasıma Sahip Çıkıyorum” projesi Kültürel Miras dalında en başarılı 2. Proje olarak seçildi.

Konferansta ilimizden e-Twinning Sakarya İl Koordinatörü Çağatay Özkan, Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Serkan Aslan, Pamukova Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Serkan Aydoğdu, Şehit Abdullah Ömür İlkokulu Müdür Yardımcısı Öznur Yavuz Savran, Yenikent Kız İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Nilüfer Molbay Çakıroğlu, Şehit Ahmet Akyol İlkokulu Öğretmeni Ayşe Yaradanakul yer aldı.

e-Twinning, Türkiye ve Avrupa’daki okullarda görevli öğretmenlerin sanal okul ortaklıkları kurdukları, derslerini ortak etkinlik ve dijital içeriklerle zenginleştirdikleri, müfredata entegre birçok projeyi geliştirebildikleri en büyük okul ağıdır. Avrupa çapında 630 binden fazla öğretmen, Türkiye’de yaklaşık 150 bin öğretmenin yer aldığı portal, her geçen gün yeni projelere ve güçlü eğitim ortaklıklarının kurulmasına vesile olmaktadır.