286 proje arasından

Uluslararası Katılımlı 6. Gıda Güvenliği Kongresi 3-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Hotel’de yapıldı. Kongre kapsamında lise öğrencilerine yönelik “Gençler gıda güvenliğine sahip çıkıyor” temalı proje yarışması düzenlendi. 286 proje arasından yapılan değerlendirmede Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Zeynep Pekel’in “Evlerimizde Gıda Güvenliği ve Hijyeni” isimli projesi Türkiye 3.lüğü ödülünü kazandı.

Gıda Kongresinde ödülü almak için kürsüye davet edilen Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri 12. Sınıf öğrencisi Zeynep Pekel, projesinde gıda üretiminin sadece toplu beslenme yerleri ile kısıtlı olmadığının farkındalığını yaratmak amacında olduğunu belirtirken, bu aşamada kendisine destek olan okul müdürü Sevda Aslan, öğretmenleri Suna Şimşek ve Arzu Yüksel’e teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, uluslararası katılımlı bir kongrede yaptığı projeyle Türkiye 3.lüğü ödülünü kazanan öğrencimiz Zeynep Pekel’i, öğretmenlerini, okul yöneticilerini ve ailesini başarılarından dolayı tebrik etti. Durmuş, ilimiz öğrencilerinin bu tür yarışmalarda gösterdiği üstün başarılardan dolayı gurur duyduklarını belirtti.