Saat 10.00’da Vali Hüseyin Avni Coş’a yapılacak ziyaretin ardından ilk tören Kent Meydanındaki Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Saat 10.30’da düzenlenecek törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başkanlığında eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler, Başöğretmen Atatürk’ün anıtına çelenk bırakacaklar.

AKM’de Saat 11.00’de

Öğretmenler Günü Kutlama Programının salon etkinliği Saat 11.00’de Adapazarı Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak. Mesleğe yeni başlayan stajyer öğretmenlerin yemin töreni ile emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdiminin de yer aldığı programda, günün önemini anlatan gösterileri Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri sunacak. Programda ayrıca öğretmenler korosu günün anlamına uygun mini bir konser sunacak.

Resim sergisi açılışı

Öğretmenler Günü etkinliklerinde AKM’deki salon programını takiben AKM sergi salonunda resim ve karikatür sergisinin açılışı yapılacak. Aynı gün öğleden sonra emekli öğretmen ziyaretleri, ebediyete intikal eden öğretmenlerin kabir ziyaretleri de gerçekleştirilecek.

Kuntoğlu’ndan kutlama mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Kuntoğlu mesajında, “Çok değerli meslektaşlarım, kıymetli öğretmen arkadaşlarım; ‘Kendini bilen, Rabbini bilir’ ilahi hükmünden hareketle öğretmenler; insanın kendini tanımasını sağlayan ve insanı yeniden inşa ederken, onu sonsuz hakikate ulaştırmayı görev sayan ruh mimarlarıdır. Her yaptığı işte ilkeli davranan; ilmin ışığını kendisine fener, hakikatin kadim önderlerini kendisine rehber edinen; zorluklar karşısında ümidini kaybetmeyen bir kararlılık ve irade abidesidirler. Uçuruma doğru sürüklenmekte olan bir toplumun önüne geçip; onlara cesaretle doğru yolu gösteren ve yönünü hakka doğru çevirmeye çalışan; mükellefiyetinin farkında olan bir erdem ve inanç sahibidir öğretmen. Öğretmenler; toplumu bir araya getiren, bir arada tutmaya gayret sarf eden, bilge kişilerdir. Öğretmen; yerel ve milli olandan yola çıkarak, insanlığın ortak, evrensel değerlerini öğrencilerine kavratan ve benimseten; gerçek huzurun ve mutluluğun habercisidir. Pırıl pırıl zihinler, genç dimağlar öğretmenlere emanet edilmekte ve onların şefkatine, vicdanına, bilgisine, müktesebatına ve birikimine teslim edilmektedir.  Öğretmenler; yeni coğrafyalara, yeni dünyalara yelken açan, deyim yerindeyse birer ‘kaşif’ gibidirler. Her öğretmen bilmektedir ki; her çocuk özeldir ve her çocuk başlı başına yepyeni bir evren, orijinal birer alemdir. Nevi şahsına münhasır bu değerli varlığı; önce Allah’ın, sonra milletin ve son olarak ebeveynlerin biz öğretmenlere emanet ettiği asla hatırdan çıkarılmamalıdır. İşte bu kutsal emanetin manevi ağırlığını omuzlarında ve yüreğinde hisseden öğretmenlerimizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Eğitim yöneticileri, öğretmenler ve aileler olarak esas vazifemizin, Milli Eğitimin temel amaçları uyarınca; vatanını ve milletini seven, ahlaki ve insani değerlere sahip nesiller yetiştirmek olduğunu bir kez daha hatırlamakta ve hatırlatmakta yarar görüyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor; hepinizi en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.