Yeni hedefler

LGS sonuçlarına göre Cevat Ayhan Fen Lisesinin ardından en yüksek puanla öğrenci alan ikinci okul olan 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi yeni eğitim öğretim dönemine de iddialı hazırlanıyor.

Sosyal Faaliyetler

Bu yıl okula kayıt yaptıracak 9.sınıflarla birlikte öğrenci sayısı 500’ü aşan 15 Temmuz’da  çocuklarımızı hayata en iyi şekilde hazırlayacak akademik çalışmaların yanısıra, geçen yıl il birinciliği kupasını kazandıkları basketbol, voleybol vb. sportif faaliyetler, teleskop yapımı, astronomi kulübü, robotik kulüp benzeri bilimsel etkinlikler, Tübitak ve AB proje çalışmaları ile müzik, resim tiyatro gibi sanatsal faaliyetler en üst düzeyde yapılıyor.

İlk Mezunlar

Yeni dönem için hummalı çalışmaların devam ettiği 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi başarı noktasında ilk ciddi sınavını 2019-2020 eğitim öğretim yılında verecek. Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan okulun üniversite sınavına yönelik başarısı merakla bekleniyor.

Vizyon ve Misyon

Vizyonunu öğrencilerin kendi yetenek ve ilgilerini keşfettiği, kendilerini gerçekleştirmek için her türlü bireysel ve ortak etkinliklerin olduğu, köklerine sımsıkı bağlı ve bilimsel gelişmelerle iç içe, bireylerinin üyesi olmaktan mutlu oldukları, model bir eğitim kurumu olmak olarak belirleyen 15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi Misyonunu ise öğrenmekten zevk alan, bilimle yaşamı ilişkilendirebilen, gözlemleyen, sorgulayan, 21. yüzyıl becerilerine sahip, yüreğinde Ömer Halisdemir, beyninde Aziz Sancar, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” evrensel insani değerlerle donanmış, kendi geleceğini ülkesinin geleceğiyle birleştirmiş bilim insanları yetiştirmek olarak ortaya koyuyor.