Öğrenciler ikinci dönem ders zilinin çalmasıyla tekrar yoğun bir tempoyla eğitime başlayacak. Sınavların ağırlıkta olacağı ikinci dönemde, ortaokul 8. sınıf öğrencileri liseye girişte çok önemli olan Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden ortak sınavlara 29-30 Nisan tarihlerinde girecek. Lise son sınıf öğrencileri ise üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) 15 Mart Pazar günü, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS), 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran’da 5 oturumda girecek.

2.Dönem Mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Pazartesi günü başlayacak ikinci kanaat döneminde öğrencilerin derslerine ilk dönemden daha fazla gayret göstermeleri gerektiğini hatırlatarak, “Sevgili öğrenciler, kısa bir tatil sonrası yeni bir heyecan ve umutla sınıfları dolduruyorsunuz. Sizlerden beklentimiz sağlam bir inanç ve istekle derslerinize sımsıkı sarılmanız ve hayalini kurduğunuz hedefinize ulaşmak için azami gayret göstermenizdir. Derslerinizin yanında özgüveninizi arttıracak sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmayı da ihmal etmeyin. Sizleri çok seviyoruz ve sizlere güveniyoruz.” dedi.

Yeni Projeler

Yeni dönemde Sakarya eğitimi için önemli projeleri uygulamaya koyacaklarını ifade eden Kuntoğlu, Sakarya Üniversitesi ile işbirliği yaparak, okul yöneticileri ve öğretmenlerin mesleki yönden gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi. Kuntoğlu bu çalışmada; yöneticilerin öğretim liderliği, vizyon ve strateji, yönetsel ve mesleki etik, okul kültürü, örgütsel davranış, proje yönetimi, eğitimde kalite yönetimi gibi konularda mesleki eğitimler verileceğini kaydetti.

12 Haziran

İkinci dönemin tüm eğitim camiasına başarılı ve hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 2014-2015 eğitim öğretim yılının 12 Haziran Cuma Günü tamamlanacağını, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ise 14 Eylül Pazartesi Günü başlayacağını sözlerine ekledi.