Ferizli İlçesinde Şehit Hacı Uzun Ortaokulu'nun bahçesinde atıl durumda bulunan ahşap prefabrik bina onarılarak, eğitim-öğretime kazandırıldı. 10 yıldır okulun bahçesinde atıl olarak duran 1,5 milyon TL değerindeki prefabrik bina 100 bin TL harcanarak eğitim öğretime kazandırıldı.

10 yıldan beri kullanılmayan ve yıkılmak üzere olan, 2012 fiyatlarıyla 1,5 milyon TL değeri olan metruk durumdaki ahşap prefabrik bina, Ferizli Kaymakamı Orhan Çiftçi öncülüğünde vatandaşların yaklaşık 100 bin TL maddi katkılarıyla onarılarak eğitim-öğretime kazandırıldı.

Geçici olarak Kız Teknik Meslek Lisesi’ne dönüştürülen binada 8 derslik, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası ile her birinde birer adet özürlü tuvaleti de bulunan birer adet kız ve erkek WC'leri bulunuyor.

Prefabrik binanın onarımı sırasında harcından boyasına kadar çeşitli tadilatlarda da çalışan Kaymakam Çifti’nin girişimleri hem milli servetin hurdaya dönmesini engelledi hem de ilçeye yeni bir eğitim kurumu kazandırıldı.

“Binanın onarılarak eğitim-öğretim hizmetlerine hazır hale getirilmesi için maddi katkıda bulunan tüm vatandaşlarımıza İlçemiz adına teşekkür ediyorum” diyen Ferizli Kaymakamı Orhan Çiftçi, “Okulumuzun öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm Ferizlilere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.