Türkiye Salı günü Soma’da yaşanan maden kazasıyla sarsıldı. Madende meydana gelen patlamayla yüzlerce işçi göçük altında kaldı.Gelen haberler de çok içi açıcı olmayınca maalesef birilerine gün doğdu. Madende göçük altında hayatını kaybeden işçileri fırsat

Türkiye Salı günü Soma’da yaşanan maden kazasıyla sarsıldı. Madende meydana gelen patlamayla yüzlerce işçi göçük altında kaldı.

Gelen haberler de çok içi açıcı olmayınca maalesef birilerine gün doğdu. Madende göçük altında hayatını kaybeden işçileri fırsat bilen malum kişiler hemen harekete geçti.

Daha madenden insanların cesetleri çıkartılırken sosyal medya üzerinden yalan yanlış haberler yayılmaya başlandı.

Öyle hakaretler, küfürler, yalan yanlış haberler paylaşıldı ki resmen insanlığımdan utandım.

İnsan olan birinin oturduğu yerden bir başkası hakkında nasıl iftira atabildiğini anlayamıyorum. Bu kadar olmaz.

Yazılanların, çizilenlerin yalan olduğunu bile bile insanlar bunlara nasıl alet olabiliyor anlamak mümkün değil.

Ben, sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla Soma’da hayatını kaybeden insanlara destek olunduğuna inanmıyorum.

Neden mi? Çok basit!

Siz değil miydiniz düne kadar bu insanlara “makarnacı” deyip hakir gören? “Bunların makarna yiye yiye beyinleri hamurlaşmış” diye hakaret eden siz değil misiniz?

Şimdi bakıyorum da makarnacı diye alay ettiğiniz o insanları bizlerden çok sever ve düşünür oldunuz. Hayırdır sizde mi bizim gibi makarnacı oldunuz?

Keşke olabilseniz.

Belki insan olduğunuzu hatırlarsınız ama siz makarna yiyenlerden nefret ettiğiniz için adına spagettideyip kendinizi bir halt zannettiğinizi sanıyorsunuz.

Ha makarna, ha spagetti aradaki fark ne? Ben size söyleyeyim. Makarna benim milli yemeğim, spagetti İtalyan işi. Ağzına alıp, çekerçeker durursun.

Ne zannettiniz? O işçiler aşağıda portakallı ördek yemiyor.Soma’da göçük altında kalanların hepsi sizin hakir gördüğünüz makarnayatalim ediyor.

Şimdi kalkıp utanmadan timsah gözyaşıdöküyorsunuz. İnsanda biraz haysiyet ve şeref olur. Ama o sizde ne gezer.

Hani bunlar, göbeğini kaşıyordu? Bidon kafalılardı! Şimdi hepsi unutuldu. Bir de utanmadan makarnacı dediğiniz bu tertemiz insanlar üzerinden politika yapıyorsunuz.

Yazıklar olsun size.

Çekin o pis ellerinizi tertemiz şehitlerimizin üzerinden. Sizin ellerinizdeki kirden onların yüzlerindeki kömür karasının midesi bulanır.

Rahat bırakın şehitleri. Biz onlara sahip çıkarız. Siz gidip spagettilerinizi soğutmayın. Biz makarnamızı, onların geride bıraktıklarıyla paylaşırız.