Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin 24 Haziran’da yapılacağını açıklaması üzerine siyasette hareketlendi.

Bu açıklama üzerine milletvekili olmak isteyen “aday adayları” da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Erenler Belediyesi’nin AK Partili Meclis üyesi Semiha Bafralıoğlu sıcağı sıcağına “aday adayı” olduğunu açıkladı…

Muhtemelen AK Parti’den milletvekili “aday adaylığını” açıklayan Semiha Bafralıoğlu’nu başka isimler de takip edecektir.

Zaten öyle de olmak durumunda. Zaman öyle kısa ki, “durup düşüneyim” demeye fırsat bile yok.

Kaldı ki bu zaman darlığında AK Parti’nin de “aday adaylığı” başvurularını öyle çok uzun bir zamana yayacak durumu da kalmadı…

Şimdi gözler asıl üç dönem kuralına takılan ve gönlünde milletvekilliği yatan bazı belediye başkanlarında.

Zira “genel seçimlerin” erkene alınması hele “belediye başkanlığı” seçimlerinden önce yapılması bazılarının işine gelmedi.

Onlar “yerel seçimlerde” büyük bir ihtimalle tekrar “aday” gösterilmeyeceğinden milletvekili “adayı” olabilmek için her yolu deneyeceklerdi…

Ancak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öne yani 24 Haziran tarihine alınınca moralleri bozuldu.

Hal böyle olunca da “ikilemde” kaldılar. Milletvekilliği “aday adaylığı” için belediye başkanlığından istifa etseler bir daha geri dönüşleri yok.

Bugün itibariyle iyi kötü önlerinde bir yıl gibi bir süre var. Eğer “aday” olamazlarsa belediye başkanlığı koltuğunda geçecek bir yılları da ellerinden gitmiş olacak…

İşte bu “korku” yüzünden Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ile ilgili “erken seçim” kararı alınmasıyla adeta “şaşkın ördek” konumuna düştüler.

Milletvekili “aday adaylığı” için “istifa” etseler bir türlü, etmeseler bin türlü! Yani ne “yardan” vazgeçebiliyorlar ne de “serden!”

Buna rağmen Sakarya’daki bazı belediye başkanları “gözlerini karartıp” milletvekili “aday adayı” olma “cesareti” gösterip “istifa” eder mi göreceğiz…!

Kanımca “cesaret” gösterip; yani belediye başkanlığından “istifa” edip milletvekili “aday adayı” olacak bir “babayiğit” çıkacağını sanmıyorum.

Nitekim milletvekili olacağım derken, belediye başkanlığı koltuğundan olma riski bir hayli yüksek.

Atalarımız; “Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan da olma” diye boşuna dememiş. İyisi mi birkaç ay daha belediye başkanlığının keyfini sürün…!