Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen uzaktan eğitim, 1 Mart’tan itibaren normale dönecekti. Ancak pazartesi günü yapılacak kabine toplantısı nedeniyle 2 Mart’a ertelenmesine karar verildi.

Gerçi köy okullarında yüz yüze eğitime daha önce başlanmıştı. Ancak il merkezlerindeki okullarda uzaktan eğitim devam ediyordu.

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı yeni kararla, 1 Mart’ta yapılacak kabine toplantısı nedeniyle yüz yüze eğitimin 1 gün daha ertelendiği duyuruldu.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca ‘yerinde karar’ uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecek.

Yüz yüze eğitimin başlayacak olması, uzunca bir zamandır okullarından uzak kalan öğrencileri son derece mutlu etti. Veliler desen, onlar çocuklarından da mutlu.

Çocuklarını okula göndermek istemeyenler ise, bu konuda serbest bırakılıyor.

Yani çocuğunu isteyen okula gönderecek, istemeyen göndermeyecek. Çevremizdeki velilerin birçoğu ise çocuğunu okula göndermekten yana.

Her şey bir tarafa, koronavirüs salgınının artış gösterdiği son günlerde, Milli Eğitim Bakanlığının aldığı yüz yüze eğitim kararı ne kadar doğru tartışılır.

Hele de Sakarya gibi, vaka yoğunluğu bakımından Türkiye’nin ilk 10 ili arasında yer alan bir şehirde.

Sakarya’da koronavirüs salgını hızla artıyor. Sokaklar, evler karantina altına alınıyor. Yetkililer, toplu olarak bir araya gelmeyin diye kendini parçalıyor.

Her gün yeni bir karar alınıyor. Cenazeye 30 kişiden fazla katılım olmayacak, kız istemeye bile gidilmeyecek deniyor. Birçok işyeri hala kapalı.

Ama okullar açılıyor!

Öğrencilerin kendilerini ne kadar koruyacağı belirsiz.

Okullarda hijyen kuralları konusunda sıkıntı olmayabilir fakat sosyal mesafe konusunda ne kadar başarı sağlanır, orası şüpheli.

Servis kullanacak olanları da unutmamak lazım.

Amacımız felaket tellallığı yapmak değil. Ancak durum da ortada.

Vaka sayılarını azaltalım derken, okulların açılmasıyla inşallah tam tersini yaşamayız.