Dün Sakarya hareketli bir gün yaşadı. AK Parti Sakarya İl Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi.

Özellikle “Afrin” konusunda dünyaya çok sert mesajlar verirken iç politikada da muhalefete yüklendi.

Yerel konularda ise Sakarya’ya 15 yılda yapılan hizmetlerden bahsetti. Bundan sonra yapılacak hizmetler hakkında da bilgi verdi…

Sakarya’dan en sıkıntılı günlerde hep büyük destek gördüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu desteğin artarak devam etmesini istedi.

Özellikle 2019 seçimlerinin çok önemli olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’dan bu defa “rekor” beklediğini ifade etti.

2019 yılında yapılan hem yerel hem de “Cumhurbaşkanlığı” seçimlerinde partililerden daha çok çalışmalarını istedi…

Aslına bakarsanız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Sakarya programı ile ilgili yazılacak çizilecek çok şey var.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını medyadan takip ettiğinizi düşünerek şu AK Parti Sakarya İl Yönetim Listesine şöyle bir göz atalım istedik.

Hani şu, günlerdir “sır” gibi saklanan, kimler var, kimler yok adeta üzerinde tek kelime edilmeyen AK Parti Sakarya İl Yönetimi…

Geçtiğimiz hafta İl Başkanı Fevzi Kılıç kongreye davet için ziyaretimize geldiğinde yeni yönetim kurulu listesi ile ilgili ilginç bir tespit yapmıştı.

Ziyaret sırasında kendisine listede kimler var, kimler yok diye sorduğumuzda, “kimlerin olduğu değil, kimlerin olmadığı çok ses getirecek” demişti.

Gerçekten de dediği gibi oldu. Yeni Yönetim Kurulu Listesi açıklandığında yönetimde yer almayan isimler birçok kişiyi şaşırttı…

Neredeyse listenin yarıdan fazlası değişti ve “mutlaka olur” denen isimler yeni yönetim kurulu listesinde yer almadı.

Onların yerine yeni isimler yer alırken kamuoyunda pek de fazla tanınıp bilinmeyen isimlerin yeni listede yer alması doğrusu “sürpriz” oldu.

Anlayacağınız AK Parti Sakarya İl Yönetim Listesi bir tarafın ağırlığına bırakılmadan bir denge gözetilerek yapılmış gibi gözükse de bir taraf yine de ağır basmış…

Netice itibariyle AK Parti’yi Sakarya’da 2019 seçimlerine taşıyacak olan ekip belirlenmiş oldu.

Hayırlı uğurlu olsun! Bundan sonra AK Parti’nin Sakarya’da ki başarısı ve başarısızlığı bu ekibin sorumluluğunda olacak.

Ancak “İl Yönetimi ile başlayan değişim” sadece bu kadarla kalmayıp yeni değişimleri de beraberinde getirebilir…