Eski Başbakanlardan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu hafta sonu Sakarya’ya geldi.

Anadolu Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen “Bugünü konuşmak” konulu “panele” katıldı.

Daha sonra da Sakaryaspor’un Şanlıurfaspor ile oynadığı müsabakayı izlemek üzere stada geçti…

Haliyle eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nu Sakarya ziyareti sırasında AK partililer yalnız bırakmadı.

Davutoğlu’na AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve İl Başkanı Fevzi Kılıç da eşlik etti.

Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın da Ahmet Davutoğlu’nu yalnız bırakmaması dikkatlerden kaçmadı…

Tabi Ahmet Davutoğlu’nun tam da AK Parti İl Başkanlığı seçimi öncesi Sakarya’ya gelmesi siyasi “kulisleri” de hareketlendirdi.

Zira “sosyal medyada” Davutoğlu’nun Sakarya ziyaretine farklı anlam yüklemeye çalışanlar oldu.

Hatta siyasi hareketlenme Ahmet Davutoğlu’nun Sakarya’dan ayrılmasından sonra da artarak devam etti…

Doğrusu Anadolu Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen “panel” çok önceden planlanmış mıydı yoksa özellikle bugüne mi denk getirildi bilemiyoruz?

Muhtemelen bu “panel” önceden planlanmış ve tesadüfen AK Parti Sakarya İl Başkanlığı seçiminin hemen öncesine denk gelmiştir.

Ancak Sakarya gibi siyasetin çok kaygan bir zeminde yapıldığı bir şehirde bu gelişme “kulisleri” hareketlendirmeye yetti…!

Ne olursa olsun! Ahmet Davutoğlu gibi bir siyasetçi böyle bir “panelin” tam da İl Başkanlığı seçimleri öncesinde “polemiğe” neden olacağını tahmin etmeliydi!

Dolayısıyla “panelin” bir hafta sonra yani AK Parti İl Başkanlığı seçimlerinin yapılmasının ardın düzenlenmesini istemeliydi!

Bunu yapmayıp statta maç izlemeye varıncaya kadar bir takım faaliyetlerde bulunması ister istemez kafalarda “soru işareti” bıraktı…

Netice itibariyle hiç gerek yoktu! Tamamen iyi niyetle yapılan bir Sakarya ziyareti bile olsa zamanlama yanlış oldu.

Durduk yere AK Parti Sakarya İl Başkanlığı seçimleri öncesi “sosyal medyada” önüne gelen bu olaya bir anlam yüklemeye çalışır oldu.

Oysa “Davutoğlu’nun gelişi” bir hafta ertelenmiş olsaydı kimsenin ağzına sakız verilmemiş olurdu. Şimdi hafta sonun kadar ağızlardan sakız düşmeyecek…!