Namuslu doğru dürüst adam gibi adam bir insanın başına gelebilecek en kötü şeylerin başında iftira gelir.

İftira öyle illet bir şeydir ki temizlemeye çalıştıkça daha da çok içine batarsınız ve size bu iftirayı atan namussuz alçak ikiyüzlü sahtekârlar sinsice sizi izleyerek boşuna çabalamalarınızla keyiflerine keyif katarlar.

İftira ile elde etmek istedikleri şey sizi toplumda kirletmek, kafa bulandırmak ve hakkınızda olumsuz algı oluşturmak olduğu için başarılı olamasalar da çamur at izi kalsın taktiği her zaman favorileridir. Çünkü tıpkı kendileri gibi samimi olmayan, saygın bir davanın mensubu gibi davranıp ama o davaya hiç mi hiç haiz olmayan, davaya zihnen hiçbir aidiyeti, saygısı bulunmayan kişilere lojistik destek sağlamış oluyorlar. Bu durumdan da çok ayrı bir haz aldıkları aşikârdır.

İnsanların eşleri, çocukları üzerinden bile hiç utanmadan, sıkılmadan yalan yanlış iftiralarla hedef saptıranlar,  bir bakmışsınız ki dört bir yanınızda duruyorlarmış ve öyle bir anda farkındalık yaratma çabasına girip de belli ederler ki kendilerini, adeta "ne olur gel gözlüğümü gözüme sok burnumu kır, dişlerimi sök " derler. Bunları yapmayacağınızı bilenler ise "ne olur hayatımda duymadığım küfürleri, en ağır hakaretleri hepsini ama hepsini bir cümle içinde kullan" diye yalvarırlar. Yalan dolan iftira yol haritaları olmuştur ve ellerinde başkaca bir malzeme de yoktur.

İşi vaktinden çok olanlar, ülkemizin maddi manevi kalkınmasına katkı sağlamak isteyenler, bu ülke üzerine hayaller kuranlar, davası uğruna, sevdası uğruna mücadele edenler kendilerine atılan taşları ayakları altına alarak yol yürümesini de bilir. Bu tür illegal beklentilere de hiç tevessül etmez. Bilir ki iki yanlış bir doğru etmez.

Sürekli mühendislik peşinde koşanlar için dava dediğin ya bir etiket ya da basamaktır.  Davadan fayda elde edecekleri zaman kimse yokken ben vardım,  zarar göreceklerini anladıkları gün kapıyı çarptım çıktım derler.

Bir iftira yalan dolan mahalle arasında kahve köşesinde olur olmaya da haber adı altında sözde bir basın yayın mecrasında hiçbir dayanağı kaynağı olmadan istisnasız her iddiası yalan bir şekilde nasıl yayınlanır. Bunu hangi basın ilkesi, vizyonu, misyonu ile yaparlar.

Davasının peşinde bir ömür harcayanlar davayı şahsi hırslarına meze etmeye çalışanlarla mücadele etmeye her daim devam edecektir.