Bazı belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “istifalarının” istenmesi gündemde ki yerini koruyor.

İstanbul, Ankara, Bursa vs derken “istifaları” istenen belediye başkanları sırasıyla gereğini yapıyor.

Gerçi aralarından, “hele bir düşünelim, istişare edelim ona göre karar veririz” diyen belediye başkanları da çıkıyor ama neticede hepsi istenen noktaya geliyor…!

Tabi bazıları belediye başkanlarının “istifaları” farklı bir yöne çekilip yapılan uygulama sanki “anti-demokratikmiş” gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Özellikle muhalefet konuyu “sandıkla gelen, sandıkla gitmeli” gibi bir tartışma ortamına sürüklemeye çalışıyor.

Muhalefet öncülüğünde bu “kısır” tartışma sürüp giderken, bir belediye başkanını “halkın tercihine” sunan ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu akıllarına bile gelmiyor…

Nitekim dün yine AK Partili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “istifalar” ile ilgili yerinde bir açıklama yaptı.

Menderes Türel, HaberTürk’ten Sevilay Yılman’ın; “Sizin de ‘istifanızın’ istendiği yönünde kulisler var. Doğru mu Başkan?” sorusuna şu cevabı verdi;

“Bırakın ‘istifa’ etmemin istenmesini, Sayın Genel Başkanımız ‘imasını’ dahi yapsa bir saniye bile düşünmeden ‘istifa’ ederim…”

Menderes Türel, konu ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında ise “istifası” istenen veya istenecek belediye başkanları için şu anlamlı mesajı verdi;

“Beni halkın hizmeti için halkın tercihine sunan Sayın Cumhurbaşkanımdır. Dolayısıyla geri de almak istemesi gayet doğaldır.

Sayın Cumhurbaşkanı aday gösterirken iyi, demokrat, ama performans veya bir nedenle ‘istifa’ isteyince 'anti-demokratik' demek hakkaniyetli bir yaklaşım değildir…!”

Menderes Türel haklı! Sanki belediye başkanları vatandaşın karşısına kendi tercihi ile çıkıp bireysel özelliklerinden dolayı seçildiler de bugün “afra-tafra” yapıyorlar.

Yahu Cumhurbaşkanı Erdoğan aday göstermeseydi sizi kim tanırdı? Kendi çevrenizde bile isminiz hatırlanmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan alıp sizi aday yaptı.

Bu millet de sizi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hatırına seçti. Öyleyse bugün kalkıp “kerameti” kendinizde aramak yerine söyleneni yapın. Doğrusu da bu…!

Doğrusunu isterseniz, “istifaların” istenmeye başlamasıyla birlikte, AK Partili bütün belediye başkanlarından Menderes Türel gibi “dik durmasını” isterdik!

Ancak tam tersi, “istifalarla” birlikte belediye başkanları “tembel” ilkokul çocukları gibi “sıranın altına” gizlenmeyi tercih etti!

Bugüne kadar da bir tek AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “dava adamı belediye başkanı böyle olur” dedirtti…