AK Parti’nin seçim şarkısı “Dombra”, son iki gündür en çok tartışılan konu haline geldi.Anonimdi, değildi, izin alındı, alınmadı diye şarkının sahibi olduğunu iddia eden Kazak bir sanatçı ve bir grup milliyetçi, şarkı AK Parti tarafından kullanılmaya başl

AK Parti’nin seçim şarkısı “Dombra”, son iki gündür en çok tartışılan konu haline geldi.

Anonimdi, değildi, izin alındı, alınmadı diye şarkının sahibi olduğunu iddia eden Kazak bir sanatçı ve bir grup milliyetçi, şarkı AK Parti tarafından kullanılmaya başlayınca ayağa kalktı.

Ne yalan söyleyeyim, müzik zaten etkileyeceği, Uğur Işılak’ın yazdığı sözlerle de birleşince hoş bir eser ortaya çıkmış. Dinleyeni duygulandırıyor.

Zaten iki gündür kimi görsem bu şarkıyı çalıyor, dinliyor.

Paylaşılamayan şarkı Dombra, aslında uzun zamandır kullanılıyor. Ama nedense, AK Parti için çalınmaya başlanınca bir anda popüler ve paylaşılamaz oldu.

Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov, bestenin kendisine ait olduğunu ileri sürüyor. Besteye söz yazan ve yeniden düzenleyen Uğur Işılak ise anonim olduğu konusunda ısrarlı.

Müziğin anonim olup olmadığı bilinmez, uzmanlar bu konuda gerekli incelemeyi, araştırmayı yapacaktır. Zaten konu da bestenin sahibi olduğunu iddia eden sanatçı tarafından yargıya tanışıyor.

Benim anlamadığım, beste sahibi olduğunu iddia eden Sultanbekov’un neden bu güne kadar sustuğu.

Zira bu müzik AK Parti tarafından kullanılıncaya kadar bir sürü yerde kullanıldı.

Mesela, Bursaspor ve Fenerbahçe taraftarları da bu müzik üzerine söz yazarak marş haline getirmediler mi?

Sultanbekov o zaman neredeydi?

Şimdi diyor ki, ben bestemi siyasete alet etmem.

Peki, futbol müsabakalarında senin besten üzerine marş yazan taraftarlar, arkasından küfürleri patlatınca neden çıkıp “Ben bestemi spora ve küfür eden taraftara alet etmem” demedin?

Bence beste, daha önce de kullanılmasına rağmen AK Parti’nin seçim şarkısı yapılınca tanındı ve popüler oldu. İnsanlar bir anda bu şarkıyı sahiplendi, sevdi. İki günde, belki de hiç olmadığı kadar çok çalındı, dinlendi.

Şimdi Kazak sanatçıya sormazlar mı, senin meşhur edemediğin besteyi AK Parti nasıl da iki günde popüler yaptı. Yoksa bundan mı rahatsızsın demezler mi?

“Dombra” üstünden yapılan tartışmaların nasıl sonuçlanacağı bilinmez ama görünen bir gerçek var ki, o da AK Partili olsun olmasın, Başbakan’ı sevsin sevmesin, birçok kesimin şarkıyı sevdiği ve benimsediğidir. Konu AK Parti’nin aleyhine bile sonuçlansa yine de bu beste hafızalarda Başbakan Erdoğan şarkısı olarak yerini aldı bile.