Dün medyada, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde yaşayan bir çobanın “Mehmetçik’e” moral vermek için yaptığı “Türk Bayrağı” ile ilgili haberi görmüşsünüzdür.

Köyün çocuklarıyla tam 8,5 ton taş taşıyarak yaptığı “150 metre karelik Türk Bayrağı” sadece “Mehmetçik’e” değil hepimize moral olup göğsümüzü kabarttı.

Zira köyün en tepe noktasına küçük çocukların yardımıyla 15 günde yapılan “Türk Bayrağı” sınırın sıfır noktasında olup Suriye’den de rahatlıkla görülebiliyor…

Evet, o bayrağı yapan Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde çobanlık yapan Bekir Şanverdi isimli bir vatandaşımız.

Tek derdinin “Mehmetçik’in” geçiş güzergahına böyle bir “Türk Bayrağı” yapıp askerimize moral verebilmek olduğunu söylüyor.

Sonrasında da; “Cephe gerisinde bizler ‘Mehmetçik’ için ne yapmamız gerekiyorsa hazırız” diye de ekliyor…

Hataylı çoban Bekir Şanverdi’nin bu “Mehmetçik” sevgisi, vatan, millet, bayrak duygusunu medyada görünce aklıma şu sanatçı bozuntusu Aysun Kayacı geldi.

Hani geçtiğimiz yıllarda bir televizyon programında kendini de bir halt zannedip insanları aşağıladığı o konuşması aklıma takıldı.

O programda Aysun Kayacı; “dağdaki çobanla benim oyum bir mi?” diye boyundan büyük bir laf edip çobanları ve dolayısıyla insanları aşağılamıştı…

Sonra da Aysun Kayacı’nın “kayığına” binen çok olmuş ve O’na destek olmak için benzer açıklamalar yapılmıştı.

Mesela “sanat adına” ne filmler çeviren Müjde Ar da, “benim oyumla çobanın oyu bir değil” diyerek Aysun Kayacı ağzıyla konuşmuştu.

Bir zamanlar şarkılarını beğenerek dinlediğimiz ve beyefendi olarak bildiğimiz Erol Evgin bile, “parmak basanla 3 üniversite bitirenin oyu aynı mı” diye sormuştu…

O tartışmanın yaşandığı tarihlerde Aysun Kayacı başta olmak üzere benzer açıklamalar yapan sanatçı bozuntularına kızmıştım. Şimdi ise onlara hak veriyorum.

Zira “bir çobanın oyu asla ve asla onların oyu ile bir olamaz.” Hatta onların yüzlerce, binlerce oyu bizim Hatay’daki çobanın bir oyu ile mukayese dahi edilemez.

Siz o çobanın vatan, millet, bayrak, devlet ve “Mehmetçik” sevdasına “kurban” olun. Hangi birinizde var bu sevda?  

Sizin beğenmediğimiz o çoban 15 günde 8,5 ton taş taşıyıp bayrak sevgisini dağın en tepe noktasına nakşetmiş. Siz ne yaptınız?

Bırakın “Mehmetçik’e” moral vermeyi “hainlerle” aynı ağızdan konuşup moral bozmak için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz!

Şimdi biz sana soruyoruz Aysun Kayacı; “dağdaki çobanla senin oyun bir mi?” Elbette hayır. Zira siz ve sizin gibilere oy kullandırmak bile “haram” be…