AK Parti’nin 3’üncü olağanüstü Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyeleri kast ederek kimlerle yola devam edileceğini açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada; “Milletimize, partimize yük olan değil, yükü omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz” demişti.
Dağa sonra da Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerinin “referandumda” kendi il ve ilçelerinde kaybeden belediye başkanlarına dönük olduğu ifade edilmişti…
Tabi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hangi belediyeler ile çalışmaya devam” edeceği konusu sadece “referandum” sonuçlarıyla sınırlı kalacak gibi gözükmüyor.
Nitekim AK Parti içinde “Yerel Yönetimler Başkanlığı” tarafından belediye başkanları hakkında çok kapsamlı bir çalışma yapıldığı medyada yer aldı.
Buna göre; “yatırımlar, halkla ilişkiler, imar düzenlemeleri ve memnuniyet” açısından ciddi bir araştırma yapıldığı belirtiliyor…
Öte yandan medyaya yansıyan bilgilere göre yapılan çalışmada ayrıca yıllara göre belediyelerin başarıları da çıkartılıp hazırlanan raporlar içine dâhil edildi.
Belediyelerin “icraatları” ile yıllar itibariyle borç yüklerinin azalıp azalmadığı, personel sayısındaki gereksiz artış ve verimlilik de yıllara göre incelendi.
Sonuç olarak hazırlanan bütün veriler bir rapor haline getirilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi…
Yukarıda ki bu verilerin başlıklarına bakacak olursak Sakarya’da ki belli başlı belediyelerin durumu gerçekten zor.
Bir kere başlı başına “imar” ile ilgili uygulamalar bile Sakarya’da ki bazı belediyeleri sıkıntıya sokmaya yeter de artar.
Gerçi, gereksiz eleman alınması ve verimlilik konusunda da “karnelerin” çok da iyi olmadığı da ortada…
Şayet kriter olarak; “yatırımlar, halkla ilişkiler, verimlilik, icraat ve memnuniyet”         dışında, “baba şefkati, güzelleşme, AVM aşkı, J.R’lık” gibi konular aransaydı iş değişirdi!
İşte o zaman Sakarya “yola devam edilecek belediye başkanları” sıralamasında tereddütsüz başı çekerdi.
Ancak hazırlanan raporda, bazı belediye başkanlarının “uzmanlık alanları” dışında kriterler arandığından “yola devam” noktasında sıkıntı büyük gözüküyor.
İşin o yönü bir yana, AK Parti “Yerel Yönetimler Başkanlığı” tarafından hazırlanan raporun Sakarya ile ilgili içeriğini bilmiyoruz.
Ancak bildiğimiz bir şey var ki, bu kriterler gerçekten uygulanıp raporlar da tarafsız hazırlanırsa, Sakarya “malulen emekliye” ayrılmış belediye başkanlarından geçilmez.
Bekleyip göreceğiz; “Cumhurbaşkanı Sakarya’da yoluna devam edecek başkan bulabilecek mi” yoksa başka isimlerle mi yola devam edilecek? Sizce…?