Haftalardır CHP’nin Sakarya Büyükşehir Belediye başkan adayı kim olacak diye meraklanıp durduk. Topu topu iki aday vardı ama süreç uzadıkça, adaylar kadar bizler de gerildik, stres yaşadık.Ecevit Keleş ve Raşit Dünya arasında kıyasıya yaşanan savaşı kazan

Haftalardır CHP’nin Sakarya Büyükşehir Belediye başkan adayı kim olacak diye meraklanıp durduk. Topu topu iki aday vardı ama süreç uzadıkça, adaylar kadar bizler de gerildik, stres yaşadık.

Ecevit Keleş ve Raşit Dünya arasında kıyasıya yaşanan savaşı kazanan taraf ise Raşit Dünya oldu. Ancak, CHP’de ki stres ve gerilim bir türlü bitmek bilmedi.

İl yönetiminin ve bazı ilçelerin de açıkça destek verdiği, üstelik aday adaylığını açıkladıktan sonra sanki adaymış gibi hiç durmadan çalışan Ecevit Keleş’in aday gösterilmemesi doğal olarak tepkilere neden oldu.

Süreçte önce İl Başkanı Yüksel Büyükakten istifa etti ve Raşit Dünya’nın açıklanmasının ardından da peş peşe istifalar yaşanmaya başlandı.

İstifalar sürer mi belli olmaz.

Raşit Dünya’nın çok fazla ortalarda görünmemesi ve iddialara göre parti yönetimiyle de çok fazla yakın olmaması tepkinin en büyük sebebi.

Ecevit Keleş’in aday gösterileceğine kesin gözüyle bakan parti yönetimi ise yaşadığı şoku bir süre daha üzerinden atamayabilir. 

Ancak CHP’nin Sakarya’da büyükşehir adayı Raşit Dünya’dır.

Genel Merkezin tercihi bu yönde olmuştur ve bu sonucun artık değişme ihtimali de yoktur.

Kabul etmeyenler en doğal hakları olan istifayı tercih edebilir, ya da CHP’nin adayına saygı gösterip çalışmalarını Raşit Dünya ile birlikte sürdürebilir.

Bunu zaman içinde hep birlikte göreceğiz.

Fakat ortada kesin olan bir şey varsa, o da bundan sonra Raşit Dünya ve ekibini yorucu ve stresli günlerin beklediğidir.

Yerel seçime oldukça az bir zaman kaldı. Raşit Dünya’nın, Ecevit Keleş’in aylar öncesinden başladığı seçim çalışmalarına bir an önce başlaması ve aradaki açığı kapatması gerekmektedir.

Bu da demek oluyor ki, 7/24 bir çalışma temposuyla Raşit Dünya artık sahaya inmelidir.

 

Ve Genel Merkez’in, il yönetiminin, partiye gönül verenlerin beklentisini de unutmamalıdır.