Çok tuhaf bir “referandum” süreci geçiriyoruz. Bu sürecin tuhaf olmasının sebebi ise ortaya atılan yanlış bilgiler.
Özellikle CHP kanadından çıkan bu söylemler işin tadını iyice kaçırdı. Ortaya atılan yanlış bilgiler bir bir çürütülse de değişen bir şey olmuyor.
Onlar bildiklerini okumaya devam ediyor. Hatta bu yanlış bilgilendirmenin üzerine her gün yenilerini eklemekten de geri kalmıyorlar…
Maalesef hiç “yüzleri de kızarmıyor.” O kadar rahatlar ki “gerçek” ortaya çıksa bile umurlarında olmuyor.
Onlar hala yanlış ifadelerinin arkasına sığınıp bir de utanmadan milletin de bunlara inanmalarını bekliyor.
Pes! Vallahi pes! Bu kadar “pişkinlik” olmaz. İnsanı kandırmanın pembesi, beyazı olduğunu bilirdik ama bunları hangi “renk” kategorine sokacağımızı şaşırdık…
Yahu bir “referandum” çalışması yapıyorsun çık adam gibi millete kendi fikrini zikrini neyse anlat!
Şayet millet seni inandırıcı bulursa gereğini yapar. Yok, inandırıcı bulmazsa da kararını farklı bir şekilde ortaya koyar.
Herkes de “sandıktan” çıkan “milletin kararına saygı gösterir. Milleti yanıltmaya çalışmakla elde edilecek sonuçtan ne fayda gelir…?
CHP olarak siz bu yanıltıcı söylemlerden vazgeçmediğiniz müddetçe bir “arpa boyu” yol alamazsınız.
Her seçim döneminde millet “sandıkta” size gereken cevabı veriyor ama siz hala bunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
Öyle ya; işi gücü milleti yanıltmak olan ve bunu artık alışkanlık haline getiren bir siyasi partiye ve onun kadrolarına kim inanır…?
CHP olarak “referandum” süreci başladığından beri millet sizin “kasıtlı” olarak ortaya attığınız bu yanlış bilgileri dinlemekten bıktı.
Artık “doğru” söyleseniz bile millet size inanmaz. Ağzınızdan çıkan her kelimeye kuşku ile bakılıyor.
Ondan sonra da bu millet size oy vermeyince suçu vatandaşa atıyorsunuz. Siz önce dönüp kendinize bir bakın…!
CHP artık bu saatten sonra “ağzıyla kuş tutsa” bu milleti inandıramaz! Hele bu “referandum” sürecindeki yanlış bilgilendirmelerden sonra hiç inandırıcı olmaz.
Bu millet “başarısız” olanı affeder. “Hata” yapanı “bir daha yapma diye” ikaz eder. Ancak “doğru” söylemeyeni Allah da, bu millet de affetmez.
Öyleyse yol yakınken bu yanlıştan dönün desek de, “CHP’nin Pinokyoları” bu alışkanlıklarından vazgeçecek gibi gözükmüyor…