Nedir şu Sakarya Nehri’nin bizden çektiği?  Yıllardır sorgusuz sualsiz kumunu yağmaladık kimse oralı olmadı.

Hala daha Sakarya Nehri, bir sürü “legal” ve “illegal” kaçak kum ocakları tarafından yağmalanmaya devam ediyor.

Kimse de bu işe bir çözüm bulmak için çalışma yapmıyor! Hal böyle olunca burnumuzun dibindeki güzellik heba olup gidiyor…

Sakarya Nehri’ne yaptığımız sadece bununla da sınırlı değil. Maşallah sınırları içinden geçtiği bütün belediyeler de el birliği ile içine ediyor.

Geçtiğimiz hafta “medyadetay.com” olarak Erenler Belediyesi sınırları içinde kalan Küpçüler Mahallesindeki “rezaleti” gözler önüne serdik.

Küpçüler Mahallesi kıyısından geçen Sakarya Nehri’nin içler acısı halini görüntüler eşliğinde haber yaptık…

Sakarya Nehri kıyısı adeta “moloz” çöplüğüne dönmüş. Önüne gelen “inşaat artığını” Sakarya Nehri kenarına döküp gitmiş.

Sadece bu olsa iyi! Sakarya Nehri’ne kimin nereden döşediği belli olmayan kanaldan dökülen sular tam bir “iğrençlik” abidesiydi.

Adamlar resmen “şebeke” döşemiş atık sularını milletin gözüne baka baka Sakarya Nehri’ne deşarj ediyor. Yahu burası “şehrin göbeği” sayılır be…

Bitmedi! En son geçtiğimiz gün Söğütlü Belediyesi sınırları içinde Sakarya Nehri’nin nasıl kirletildiğini de “medyadetay.com’da” haber yaptık.

Tıpkı Küpçüler’de olduğu gibi adamlar koca koca büzleri Sakarya Nehri’ne kadar döşeyip atık suları nehre vermiş.

Hem de öyle böyle değil! Görüntüleri izleyenler şahit olmuştur. Atık sular Sakarya Nehri’ne adeta bir “şelale” gibi akıyor…

Kimilerinin “iddialarına” göre Sakarya Nehri’ne deşarj edilen bu atık sular Söğütlü’deki “3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’ne” ait!

Bu “iddialar” doğru mu değil mi bilmiyorum ancak eğer öyleyse durum çok daha vahim demektir.

Zira “3’üncü Organize Sanayi Bölgesi” ile Sakarya Nehri arasında bayağıca bir mesafe var. Bu mesafeye büzler döşenirken kimsenin görmemesi mümkün değil…!

Netice itibariyle bu örnekleri çoğaltmak mümkün! Ancak lafı da uzatmanın bir anlamı yok. Sakarya Nehri’nin nasıl “ırzına” geçildiği ortada!

Hadi Erenler Belediyesi ve Söğütlü Belediyesi, kendi sınırları içinde yer alan bu rezaleti belli başlı sebeplerle “görmezden” geliyor diyelim.!

İyi de “Çevre İl Müdürlüğü ne iş yapar?” Yoksa onlar da ilgili belediyelerin “dümen suyuna” girip belli başlı sebeplerden dolayı bu “rezaleti” görmezden mi geliyor…?