Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “15 Temmuz darbe girişimi” sonrası yaptığı açıklamada “artık hiç kimse aynı şekilde davranamaz” demişti.
Sonrasında da “En azından ben davranamam. İktidar partisi olarak AK Parti de böyle davranamaz” şeklinde bir açıklama yapmıştı.
Bunun üzerine biz de âcizane köşemizde “artık biz de eskisi gibi davranmayacağız” diye bir yazı yazmıştık…
Bu hatırlatmadan sonra gelelim konuya. Malum dün “medyadetay.com” olarak Serdivan’da bulunan lüks bir site ile ilgili “iddiaları” haber yaptık.
Zira “iddialar” öyle yenilir yutulur cinsten değildi. “İddialara” göre bu lüks villanın yapıldığı alanda “SASKİ’ye” ait pis su kolektörü bulunuyordu.
Yine “iddialara” göre yerin 18 metre altında bulunan “SASKİ’ye” ait pis su kolektörü üzerine nasıl olduysa “FETÖ’nün” İnelsan firması inşaat yaptı…
Tabi bu arazi üzerine yapılan konutlar da vatandaşa tanesi 500 ile 600 bin lira arasında bir fiyatla peynir ekmek gibi satıldı.
Bugüne kadar vatandaş olarak satın aldığımız konutlarla ilgili herhangi bir araştırma yapmadığımızdan kimsenin de haberi olmadı.
Ne zaman ki “medyadetay.com” bu konuyu gündeme getirdi o andan itibaren de “kızılca kıyamet” koptu…
Yanlış hatırlamıyorsam o arazinin zemini bataklık olduğundan zaten problemliydi. Bu yüzden de orası “sportif rekreasyon” alanı olarak ayrılmıştı.
Büyük bir ihtimalle de gerek zemin, gerekse “SASKİ’nin” bu alanda bulunan pis su boruları yüzünden o yer “sportif rekreasyon” alanı ilan edildi.
Ancak o arazi hiçbir zaman “sportif rekreasyon” alanı olarak değerlendirilmedi ve her şeye rağmen bir şekilde imara açıldı…
Netice itibariyle biz bugün üzerinde konutlar bulunan o yerle ilgili “iddiaları” gündeme getirip bir takım sorulara cevap aradık.
Bu soru ve “iddialara” konunun muhatapları cevap verir mi yoksa vermez mi orasını bilemeyiz!
Şayet bu “iddialar” ile ilgili herhangi bir yerden, kurumdan v.s, açıklama gelirse noktasına virgülüne dokunmadan yayınlayacağımız da bilinmelidir…
Son olarak bir “empati” yapıp kendi kendimize şu soruyu soralım; “şayet aynı durumda biz olsaydık o araziye konut yapmak adına ruhsat alabilir miydik?”
Zaten bu soruya yanıt verdiğimiz zaman gündeme gelen bütün “iddialar da” kendiliğinden cevap bulacaktır.
Ancak “cevap arayan sorular” arasında “FETÖ’nün” şirketi olduğu tescillenen bir firmaya o arazide inşaat izni verilmesi cevaplanamayacak tek soru olarak kalacaktır…