Çark Caddesi, Adapazarı’nın kalbi gibi. Her şey ve herkes orada.Son derece hareketli bir cadde. Trafiğe kapatıldıktan sonra gösterdiği gelişimle Sakaryalıların uğramadan edemediği bir yer haline geldi.Alış veriş yapmak için, bir kahve içmek için, arkadaşl

Çark Caddesi, Adapazarı’nın kalbi gibi. Her şey ve herkes orada.

Son derece hareketli bir cadde. Trafiğe kapatıldıktan sonra gösterdiği gelişimle Sakaryalıların uğramadan edemediği bir yer haline geldi.

Alış veriş yapmak için, bir kahve içmek için, arkadaşlarla buluşmak için, hiçbir şey yapmadan sadece vitrinlere bakıp yürümek için tercih edilen tek adres.
Ayrıca birçok okul da bu civarda.

Hal böyle olunca da günün her saatinde kalabalık ve canlı.

Nerede hareket orada bereket derler ama galiba bu atasözü Çark Caddesi için pek de geçerli değil.

Çünkü şehrin en hareketli bu bölgesi, yaşanan yoğunluk nedeniyle birçok olumsuzluğu da içinde barındırıyor.

Olaysız gün geçmiyor. Ne kavgası bitiyor, ne hırsızlığı, ne de tacizi.

Hele hele gençlerin kavgası artık bu caddede bir klasik haline geldi. Gençler derken sadece erkeklerin kavga ettiğini düşünmeyin. Maalesef artık kızlar da son derece agresif ve kavgaya meyilli.

Yan baktın, omuz attın, kız arkadaşıma ya da erkek arkadaşıma baktın gibi sudan bahanelerle gençler birbirine saldırıp duruyor.

Daha çok değil, iki gün önce akşam saatlerinde tartışan 4 gençten 3’ü bıçaklandı.

Bu yaşanan olayın son olmayacağını da hepimiz biliyoruz.

Çark Caddesi’nde yoğunluk devam ettiği müddetçe bu ve benzer üzücü olaylara daha çok şahit olacağız.

Vatandaşın huzurunu ve güvenini sağlamakla görevli Sakarya polisi Çark Caddesi’nde sürekli devriye halinde. Güven Timi adı verilen sivil ekipler caddeyi hiç boş bırakmıyor. Olaylara kısa sürede müdahale ediyor.

Ama buna rağmen birileri rahat durmuyor. En küçük bir fırsatı bile kaçırmayıp ortalığı geriyor.

Bu yüzden de alınan önlemlerin biraz daha artırılması gerekiyor gibi. Sakarya Emniyeti’nin, olayların bir türlü bitmek bilmediği Çark Caddesi’nde ki ekip sayısını arttırması ve daha sık kontrol yapması, yaşanan olumsuzlukların azalmasında caydırıcı olacaktır.