Geçen gün sosyal medyada haber paylaşırken bizim İzzet Dönmez ağabeyimizin bir yazısı dikkatimi çekti.

Yazısı Serdivan’da yapılan “Cadde 54” ile ilgiliydi. Baktım İzzet ağabey yazısında “Cadde 54” projesini eleştirip bir takım “iddialarda” bulunmuş.

Haksız da değil! Cumhurbaşkanı Erdoğan “1+1” inşaatların bile yapılmasını istemezken “1+0” da neyin nesi oluyor…?

Satıcının, İzzet Dönmez ağabeye söylediğine bakacak olursak “1+0” olarak yapılan yerlerin adı “tek göz ofis” olmuş.

Geçin bunları! Topu topu “35 metrekare” kullanım alanı bulunan “tek göz ofise (!)” aklı başında hiçbir işadamı 350 bin TL vermez.

Bu konuda İzzet ağabeyin tespitine katılıyorum! “1+0” ofislerin ne amaca yönelik yapıldığı belli! “1+0” alan isimler buraları kesinlikle “ofis” olarak kullanmayacaktır…

İzzet Dönmez ağabeye katıldığım diğer bir konu da, Adapazarlı müteahhitlere “1+1” inşaat yapmaya izin vermezken İstanbullu şirkete “1+0” izni nasıl verildi?

Kaldı ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1+1’lerin” amaçları dışında kullanıldığını ifade ederek, bu tür inşaatların yapılmasına karşı çıktığı da biliniyor.

Bu ortadayken Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “inat” böyle bir projeye izin vermesi gerçekten düşündürücü…!

İzzet Dönmez ağabeyin bu proje ve Serdivan Belediyesi ile ilgili tespitleri sadece bunlarla da sınırlı değil!

Mesela kat yüksekliği konusunda da haklı bir tespitte bulunmuş. Halen Serdivan’da binalara “3” kat “imar” izni ne hikmetse “Cadde 54” için “4’e” çıkmış.

Haklı olarak da İzzet Dönmez ağabey Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a “bunların torpili nereden geliyor?” diye de sormuş…

Hatta İzzet Dönmez yazısında bir adım daha ileri giderek Serdivan Belediyesi’ne “özel bir hastaneye” verilen “imar” izni ile ilgili de sitemde bulunmuş.

Zira İzzet Ağabey Serdivan’daki “özel bir hastaneye” tam “6” kat “imar” izni verildiğini hatırlatarak;

“Ne iştir bu? Ne iş? Anlamadım gitti” diye de, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a soru yöneltmiş…

Netice itibariyle “Cadde 54” denildiği gibi “Sakarya’nın vizyon projesi” olabilir mi? Orası tartışılır!

Ancak verilen bu kadar “imtiyaz” ve özellikle “1+0” olarak yapılan “tek göz ofisler (!)” sebebiyle “Cadde 54” İstanbulluların “gözdesi” olur.

Kısacası “Cadde 54, İstanbul için apartment olur.” Eh Serdivan’a da yakışır. Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun…