Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği iftar programlarının Geyve ayağı ile ilgili çok ilginç bir “iddia” gündeme geldi.
Geçen cuma akşamı düzenlenen program öncesi Geyve Belediyesi tarafından ilçe merkezinde Büyükşehir Belediyesi’nin “iftarının” iptal edildiği anonsu yapılmış.
Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi de Geyve İlçesi’ne gönderdiği bir aracı sokak sokak dolaştırıp “iftar programının” iptal edilmediği anonsunu yaptırmış…
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Geyve “iftarı” ile ilgili “İddialar” sadece bununla sınırlı değil!
Zira Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı anons sonrasında Geyve Belediyesi de “iftar programının” yapıldığı alana şu “afişi” astırmış;
“Geyve Belediyesi olarak tamamen kendi öz kaynaklarımızla ilçemize 90 bin ton asfalt attık. Hayırlı olsun. Murat Kaya…”
Bitti mi? Tabii ki bitmedi! Geyve’de ki “iftar programına” katılımın az olabileceğini düşünen Büyükşehir Belediyesi’nin “eski” bir isimden yardım istediği de “iddia” edildi.
Bu isim de 2007 yılında “evrakta sahtecilik” suçundan cezaevine giren ve 2014 yılında MHP’den Geyve Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Kır’dan başkası değil.
“İddiaya” göre Mehmet Kır, Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine toplayabildiği kadar insanı toplayıp muhtemel bir “fiyaskonun” yaşanmasına engel olmuş…
Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, Geyve “iftarına” kalabalık bir “protokol” ordusuyla gelerek Murat Kaya’ya bir “mesaj” verdiği de konuşuluyor.
Nitekim daha önceki ilçe “iftar programlarına” Sakarya “protokolünden” bu kadar kalabalık bir katılım olmazken Geyve’ye adeta “çıkarma” yapılması bunu gösteriyor.
Neredeyse oda başkanlarının tamamıyla, iş dünyasından ve muhtarlardan birçok ismin Geyve’deki “iftar programına” katılması “iddiaların” doğruluğunu gösteriyor…
Evet, “iddialar” böyle. Belli ki ikisi de AK Parti’den olan iki belediye başkanı arasında ciddi bir sıkıntı var.
Bütün bu “iddialardan” anlaşılan, Geyve Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin Geyve İlçesi’ne doğru dürüst yatırım yapmayıp, haksızlık ettiğini düşünüyor!
Aksi halde Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “iftar” programının” iptal edildiği yönünde Geyve’de anons yaptırmazdı. Hele hele “o pankart” oraya asılmazdı…
Aynı partiden iki belediye arasında bazı çekişmelerin yaşanması hep olmuştur. Ancak Büyükşehir ile ilçe belediyeler arasında yaşanan sıkıntılar hiç ortaya saçılmazdı.
Dolayısıyla Geyve gibi bir İlçe Belediye Başkanı’nın, Büyükşehir Belediyesi’ne açıkça tavır koyması pek görülmüş şey değildir.
Kısacası “Büyükşehir Belediyesi’nin ‘iftarı’ Geyve’de boğaza takıldı” ve ardından “iddialar” gündeme geldi. Bakalım büyük abi ile kardeş arasındaki kavga nasıl bitecek…