Şu “Çiftlik Bank” ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başlayınca nasıl bu kadar saf olunabileceği konusunda insanın inanası gelmiyor.

Daha “bıyıkları bile terlememiş” yeni yetme birinin çıkıp binlerce kişiyi dolandırıp kayıplara karışması gerçekten ilginç.

Az buz bir para da değil, tam tamına “500 milyon” lira ile ortadan kaybolan bu yeni yetmeye nasıl para teslim edildiği okullarda “tez” konusu olur…

Şu hale bak, adam gelmiş Taraklı’da yaklaşık 4 ay önce “Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisleri” adı altında bir açılış yapmış.

Bu açılışta da tesislerde yıllık “40 milyon mavi yumurta” üretmeyi hedeflediklerini insanların gözünün içine baka baka söylemiş.

Kimse de çıkıp “yahu her şey iyi güzel de ‘mavi yumurta’ ne alaka” diye sormamış. Söylenenlere inananlar ise kuzu kuzu paralarını bu adama teslim etmiş…

Yahu gariban biri gidip “bin lira” borç para istese “kırk dereden su getirilip” delikli kuruş vermezler.

Garibanın birine “hayır” yapacaklar diye aklı çıkan bu zavallılar, gidip tanımadıkları bir adama neleri var neleri yok teslim ederler.

Sonra da dolandırıldıklarını anladıklarında “yandım Allah” diye bağırırlar. Hiç boşuna bağırmayın. Kendiniz kaşındınız şimdi “ceremesini” de çekin…

Hadi bakalım şimdi! Alın o yumurtaları da “kuluçkaya” yatın. Sonra da yumurtadan çıkan civcivleri büyütün.

Sonra onlardan da yumurta alıp bir daha “kuluçkaya” yatın. Bunu birkaç kez tekrarlarsanız bak o zaman paranız “iki katına” çıkar.

Zaten sizin para yatırdığınız “Çiftlik Bank” sistemi de bu yöntemle çalışmıyor mu? Elin dolandırıcısı sizi böyle kandırmadı mı? Şimdi niye kızıyorsunuz…?

Adam malı götürdü! O şimdilerde yurt dışında elin parasıyla keyif sürüyor. Hoş yakalanıp yargı önüne çıkarılsa ne olacak?

“Çiftlik Bank” için kimseden zorla para toplanmadı ki! Herkes kendi istek ve arzusuyla gidip “Çiftlik Bank’a” parasını yatırdı.

Anlayacağınız paracıklar “Çiftlik Bank’a” isteyerek ve bilerek yatırıldı sonra da “deve” oldu “deve…”

Peki, akıllandık mı? Hiç sanmıyorum. Yarın “Çiftlik Bank” değil de “Miflik Bank” adı altında başka bir “saadet zinciri” ortaya çıksın yine aynısı olur!

Yeter ki insanları bir yılda yatırdıkları paranın “iki katını” alacaklarına inandıracak biri ortaya çıksın!

Elbette “Çiftlik Bank’ın” CEO’su namı diğer Tosun gibilerin yaptığı yanlarına kar kalmamalı. Ancak “bütün kabahat Tosun’da mı” diye sorusu da bir cevap bulmalı…