Geçen gün Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un “istifa” haberini televizyon kanallarından izledik.

Daha doğrusu “salya sümük” gözyaşları içinde hem belediye başkanlığından hem de AK Parti’den “istifa” etmesini “hayretle” izledik.

Bir insanda bu kadar “koltuk” merakı, bu kadar “gurur, kibir” pes doğrusu! İnsan bir “koltuk” için kendisini bu kadar küçültür mü ya…!

Ölüm var ölüm! Değil Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, dünyanın yönetildiği bir “koltuğa” otursan ne yazar!

Bu “dünyaya kazık çakamayacağına göre” eninde sonunda “salya sümük” ağlasan da o “koltuğu” da bırakacaksın!

Toprağın altına girdiğinde de oturduğun o “koltuğun” hesabını vereceksin. Kaldı ki orada “salya sümük” ağlaman da “beş para” etmeyecek…!

Bu “koltuk” denen zıkkım ne kadar da tatlıymış! Hangi belediye başkanına “istifa” et desen kimse yanaşmıyor.

Fazladan bir gün daha o “koltukta” nasıl kalırım diye “kırk dereden su getirip” resmen “pazarlık” yapılıyor.

Hani “ağlama, bir ay daha o koltuk kalmana izin veriyoruz” deseler inanın bunun için her şeyi verecekler…!

Hani, nerede kaldı sizin “dava adamı” anlayışınız? Hani siz “görev adamıydınız!” Hani sizin “dava” anlayışınızda “görev istenmez, verilirdi?”

Siz değil miydiniz daha düne kadar; “Cumhurbaşkanı Erdoğan gel derse geliriz, git derse gideriz” diyen! Hani n’oldu birden bire? Ne değişti?

Yoksa “Koltuk sevdanız” Cumhurbaşkanı Erdoğan ve “dava adamlığınızın” önüne mi geçti? Gerçi hep öyleydi de, şimdi gün yüzüne çıktı…!

“İstifa” et dendiğinde “peki” deyip gereğini yapacak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel gibi birkaç “istisna” çıkar mı bilemiyorum!

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan “istifa” et dediğinde, “emri” yerine getirmemek için ağlayıp “birkaç gün daha” diye yalvaran çok belediye başkanı olacağını biliyorum!

Zaten bunun için kâhin olmaya da gerek yok! Büyüğünden küçüğüne belediye başkanlarının “istifa” etmemek için nasıl direndiğini “ibret” ve “hayretle” izledik…

Bunca yıllık meslek hayatımda “koltuk” düşkünü çok belediye başkanı gördüm ama bu kadar “tavan” yapmış döneme de hiç rastlamadım.

Büyüğünden küçüğüne birçoğu adeta “gurur” ve “kibrin” resmen “kölesi” olmuş da onlar bunun farkında değil. Zaten Ahmet Edip Uğur da bunun tipik bir örneğidir.

Nitekim “istifa” sürecinde yaşananlar karşısında insan “bunlar mı dava adamı” diye soruyor! Olanlara bakarsak Cumhurbaşkanı Erdoğan haklı! Hem de çok haklı…