AK Parti bugün 3. Olağanüstü kongresini gerçekleştirecek.
Ankara Arena Spor Salonunda yapılacak kongreye yaklaşık 100 bin partilinin katılması bekleniyor.
Bu kongre AK Parti için büyük önem taşıyor. Zira Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olağanüstü kongrede kurucusu olduğu AK Partinin yeniden genel başkanı olacak.
Aslına bakarsanız AK Partinin bu kongresi sadece parti için değil, ülke için de büyük taşıyor.
Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı süresince her ne kadar partinin başında olmadıysa da, herkesin çok iyi bildiği gibi doğal lideriydi.
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde Ahmet Davutoğlu bir yana, Binali Yıldırım partiyi gerçekten iyi idare etti.
Ama Erdoğan’ın partililer üzerindeki o yadsınamaz etkisi eksik kaldı.
Hatırlanacağı üzere Erdoğan, partiye üye kaydını yaptırırken, “27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevime seçilmem sebebiyle anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma yeniden dönüyorum. Tam 979 gün sonra bu hasret hamdolsun sona eriyor” demişti.
Gerçekten de AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan için bir yuva, sevda ve aşk. Ve bu aşkla da hizmet etme gayretinde.
Ayrıca resmiyette partinin genel başkanı olmasa da vatandaşın gönlünde aslında AK Partinin lideri olarak görüldüğünü, “Bu ayrılık, aslında sadece bir resmi ayrılıktı. Aramızdaki mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu, hep beraberdi. Biliyoruz ki gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir. Biz hep, 'Bu hududu kimler çizmiş gönlüme, dar geliyor gardaşım' dedik ve işte bu günlere geldik” ifadeleriyle dile getirmişti.
Erdoğan’ın yeniden AK Parti’nin başına geçecek olması bazı partilileri de rahatsız etmiyor değil. Bu partililerin kimler oldukları aşağı yukarı biliniyor. Artık istedikleri gibi at koşturamayacaklarını bilenler, durumdan hiç de memnun değil.
Neredeyse bulundukları makam ve mevkilerde kendi imparatorluklarını kuranlar artık yolun sonuna geldi.
Vatandaşa hizmet için değil de, kendi çıkarları uğruna koltukları işgal edenler korkmakta ve rahatsız olmakta son derece haklı.
Çünkü Recep Tayyip Erdoğan, AK Partinin genel başkanı olduğu andan itibaren birilerinin sürdürdüğü o saltanat da sona erecek.
İşte en çok da bu yüzden Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın yeniden genel başkan olması çok, ama çok önemli.