Söğütlü İlçesi Maksudiye Mahallesi’nden Sakarya Nehri’ne “kimyasal atıklar” dökülmesi tekrar gündemde.

Daha önce de aynı noktadan “kimyasal atıkların” Sakarya Nehri’ne dökülmesi şikayet konusu olmuştu.

Ancak ne hikmetse bu konu üzerine ciddi olarak gidilmedi ve aynı noktadan Sakarya Nehri kirletilmeye devam etti…

Nitekim dün de ortaya yayılan “pis koku” üzerine Maksudiye Mahallesi’ndeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Yapılan “ihbar” sonrası her zaman olduğu gibi “ilgili ilgisizler”  ve de “yetkili yetkisizler” olay yerine gelerek “kimyasal atıklardan” numune aldı.

Muhtemelen diğer alınan bu numuneler gibi bu defa da inceleme yapılacak ve herhangi bir sonuç ortaya çıkmayacak. Yani yapanın yanına kar kalacak…

Bu atıkların nereden geldiği, hangi firma tarafından Sakarya Nehri’ne döküldüğünü Maksudiye Mahallesi halkı biliyor.

Vatandaşların dediğine göre Söğütlü 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir “tekstil fabrikası” bu atıkları Sakarya Nehrine bırakıyor.

Her defasında da oraya “numune” almaya gelen yetkililere, ilgili “tekstil fabrikasının” ismi ve cismi veriliyor, ama ortada sonuç yok…

Bir sonuç alınacağını da sanmıyorum. Zira Sakarya’da ilgili “tekstil fabrikasının” üzerine cesaretle gidebilecek bir kurum yok.

Adamların bağlantıları öyle güçlü ki, değil “ceza” vermek, “tutanak” bile hazırlanırken işi nasıl geçiştiririz diye düşünüyorlar.

Hal böyle olunca da adamlar herkesin “gözünün içine baka baka” Sakarya Nehri’ne “kimyasal atıklarını” boşaltıyor…

Oysa sade bir vatandaş Sakarya Nehri’ne bir taş atsa veya bu “tekstil fabrikasının” yerine bir başkası olsa çoktan kapısına kilit vurulur, “milyonlarca” liralık da ceza kesilirdi.

Ancak bunlar meydanı öyle boş bulmuş ki, Maksudiyeli vatandaşların dediği gibi 3-4 yıldır bütün “kimyasal atıklarını” Sakarya Nehrine akıtıyor ve kimse de “dur” diyemiyor.

Tabi olan da “kimyasal atıklar” yüzünden “zehir” soluyan Maksudiyeli vatandaşa ve “yüz üstü sürünen” Sakarya Nehri’ne oluyor…

İnşallah bu defa şikayet üzerine olay yerine gidip “kimyasal atıkları” inceleyen ekip, “yetkili yetkisiz” ve “ilgili ilgisiz” gibi davranmayıp, bizi yanıltır ve gerekli cezayı keser.

Şayet 3-4 yıldır olduğu gibi ilgili “tekstil fabrikasına” Sakarya Nehri’ne bıraktığı “zehirli atıklar” yüzünden “ihtar” verilirse bu konu çözülmez.

Nitekim “bu tekstil fabrikasının ilk vukuatı değil.” Böyle giderse son da olmaz! Yine de ümidimizi kaybetmeyip merakla bekleyelim. Belki bu defa…