Malum 15 Temmuz tarihinde, bir grup FETÖ’cü asker darbe girişiminde bulundu. Ancak millet buna geçit vermedi.

Hiç kuşku yok ki; vatan hainlerinin darbe girişimini önleyen en büyük güç, vatanına, bayrağına, demokrasisine, özgürlüğüne sahip çıkan halktan başkası değildi.

Darbe girişiminin hemen ardından hiç çekinmeden, kuşku duymadan, sonlarının ne olacağını düşünmeden, canlarını ortaya koyan o koca yürekli insanlar, büyük bir destana imza attı.

Kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk-çocuk demeden sokağa çıkan halk, ellerinde darbeci askerlere karşı hiçbir silah olmamasına rağmen, kalplerindeki imanla kendilerini kurşunlara siper etti, tankların önüne yattı.

Şehitler verildi, birçok kişi yaralandı. Demokrasi uğruna gazi olanlar ise şehit olamadıklarını hayıflanırken, “Yine olsa aynı şeyi yaparız” diyerek de darbe severlere büyük bir ders verdi.

15 Temmuz gecesi ve bu güne kadar yaşananlardan sadece darbe severlerin değil hepimizin çok büyük dersler alması gerekiyor. Ders alması gerekenlerin başında ise iş başında olan yöneticiler geliyor.

Neden mi? Çünkü zaman zaman vatandaşı küçümseyen, ciddiye almayan idarecilerle karşılaşıyoruz. Özellikle de siyasetçiler ve yerel yöneticilerde bu durum sıkça yaşanıyor.

Hani bazıları o koltuklara nasıl geldiklerini unutuyor da, gurur ve kibirlerine yenik düşüp büyükleniyorlar.

İşte AK Partili Milletvekili Mehmet Metiner de, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu konuyu o kadar güzel dile getirmiş ki, o satırları paylaşmadan edemeyeceğim.

Ne demiş AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner; “Bu milleti baş tacı etmezsek, ayaklarının altını öpmezsek Allah gücenir bize! Biz düşmüştük hiç tanımadığımız adamlar bizi tutup kaldırdı. Millet arar işim var deriz, adam belediye reisi ile görüşmek ister özel kalemde bekletilir. Gariban adam makama gelmek ister, kabul etmeyiz, önemli birileri gelir kapıda bekleriz. Adamın ufak bir çatı işi vardır ıhcık ederiz. Holding sahibi gelir hemen yardımcı oluruz. Öyle olduğu halde onlar bize sahip çıktılar. Reis'e olan sevgileri nedeniyle böyle yaptılar. Bu millete çok şey borçluyuz. Onlar olmasa ey belediye başkanı senin başkanlığın mı kalırdı. Bakan arkadaşımın bakanlığı mı kalırdı. O gece ölebilirdik. Darbe sonrası çok kötü muameleye maruz kalabilirdik. Şimdi bu makamlarda oturuyorsak o isimsiz, önemsemediğimiz adamların sayesinde oturuyoruz. Bu millete ne yapsak azdır.”

İşte böyle. Sizce de haklı değil mi Metiner?