Geçen hafta İmam Hatiplerle ilgili nankörlüğümüzü, beğenmezliğimizi, öğrencilerin kalitesiz, düşük seviyelerde olduğu gibi faydasız anlamsız eleştirilerin dışında bir şey yapmadığımızı konuşmuştuk. Böyle olduğunu düşünmüyorum ama olsa bile düşünsenize en serserimiz bile İslam’ın temel esaslarını biliyor olacak.  28 Şubat sürecinde İmam Hatiplerden, öğrenci kıtlığından, muhafazakâr mütedeyyin diye bildiğimiz ağabeylerimizin umursamazlığından bahsetmiştik.

Bu hafta TEOG sınav sonuçları açıklandı ve tüm soruların tamamını doğru yaparak Türkiye şampiyonu olan farklı farklı şehirlerden bizim ulaşabildiğimiz en az 15 İmam Hatip Ortaokullu öğrenci var. Daha geçen hafta bir yerden başlamak için çok iyi bir yerdeyiz bundan sonrasını bizim performansımız belirleyecek demiştim köşe yazımda. Bu sonuçlarla görüyoruz ki çocuklar artık üzerlerine düşeni yapmaya başlamış. İmam Hatiplere gönül vermiş, senelerini harcamış ve hiç gocunmamış gönül erlerinin çabalarının, dininin kıymetini bilen teyzelerin duaları emekleri de az değil bu başarıda.

Gazeteci yazar Adem Özköse ODTÜ ‘de mescid gerginliği sonrası İmam Hatipli kardeşlerim bundan sonra ilk hedefiniz ODTÜ ‘dür,  daha çok çalışıp bu Vandallığa son vereceksiniz diyerek çok güzel bir istikamet belirlemişti. Bu çok kıymetli bir hedef ve büyük bir ihtiyaç! İmam-Hatiplerin, İmam Hatiplilerin ülkemize katmış olduğu maddi manevi kazanımları biliyoruz.  Çok daha fazlasına açız ve açığız büyük bir sabırsızlıkla da bu muştuları bekliyoruz. Veliler çocuklarını İmam Hatiplere kayıtlarda, öğrenciler de TEOG sonuçlarında üzerlerine düşeni yapmaya başlamışlar, öğretmenler zaten işlerini yapıyorlar hepsine eyvallah.                                        

Peki şimdi eğitim yöneticilerine düşen görev ne?    Bu çocukların daha iyi fiziki şartlarda eğitim öğretim görmeleri önemli mesela.  

Başka?  

İmam Hatipli aidiyeti ve bu sorumluluğu kavrama, kaldırma üzerine manevi eğitim.

Sonra?

Gururla İmam Hatipliyim diyebileceği sosyal kültürel kişisel ahlaki birikim kazandırma.

Hayali dindar nesil yetiştirmek olan İmam Hatipli bir Cumhurbaşkanımız var. İmam Hatiplere özel hissiyatı olan bir başbakanımız var. İlimizde valimiz, Milli Eğitim Müdürümüz İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık projesi başlattılar bu müthiş bir şey.  Ama gel gör ki bu yıldan itibaren İmam Hatip Lisesi öğrencileri üniversite sınavında kendi alanlarını tercih ettiklerinde eskisi gibi ek puan alamayacaklar. 

Bu durumu bu güzel çocuklara açıklamadan önce kendimize nasıl açıklayacağız?

Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bu kadar titizken bürokrasi bu hataları nasıl ve neden yapıyor?

Biz bu çocukları bu okulları tercih ettikleri için cezalandırıyor muyuz?

Bürokrasimizi neden eski Türkiye reflekslerine sahip mekanizmalardan temizleyemiyoruz?

Evet, İmam Hatipli kardeşlerim en güzeli daha çok çalışıp yine bu işleri biz düzelteceğiz. Şikâyet edecek vaktimiz yok. İnşallah TEOG’daki başarılarımızı 4 yıl sonrasına üniversite sınavlarına da taşıyacağız ve Allah korkusu olan yeni bakanlar başbakanlar cumhurbaşkanları çıkaracağız…