Türkiye’de bilim adamına verilen değer son Fatih Terim ile Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil arasında yaşanan polemikle bir kez daha ortaya çıktı.
Gerçi üzerinden birkaç gün geçti ama bu konuya mutlaka değinilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü bizim ülkemizde aslında hiç değeri olmayan, konuşulmaya bile değmeyecek konular gündemin ilk maddesi haline gelebiliyor. Bir bakmışsınız ki, ülke meselesi haline gelmiş, bilgisi olan daolmayan da fikir beyan ediyor.
Şimdi burada Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile Fatih Terim arasında yaşanan polemiğin nasıl başladığına kadar gitmek istemiyorum.
Herkes konuyu az çok bildiği için de direkt sonuca gelmek istiyorum.
Teknik direktör Fatih Terim’in yaşanan polemikten sonra TRT’ye kapılarını kapattığını söylemesi ve bunun üzerine de TRT’nin Prof. Dr. Ahmet Şimşirgel’e sözüm ona sansür uygulayıp programa çıkarmaması olayın en ibretlik tarafı.
Her daim, en kaliteli yayını yaptıklarından, bilmem kaç tane eğitici, öğretici vs, vs programa imza attıklarından bahseden ve en önemlisi de tarafsız olduklarını söyleyen koskoca TRT, bir Fatih Terim’den resmen tırstı.
Neymiş efendim, Fatih Terim bir daha TRT’ye çıkmazmış, konuşmazmış!
Çıkmazsa çıkmasın, konuşmazsa konuşmasın!
Zaten çıksa da neyi konuşacaktı çok merak ediyorum.
Asıl, 90 dakikalık bir eğlence için, koskoca ülkenin televizyonunu tehdit edebilme cesareti gösteren Fatih Terim’e, TRT’nin ambargo koyması gerekmez miydi?
Futbolu ve futbolcuları eleştirmiyorum. Futbolu da sadece eğlence için izlerim. Oynadıkları futbol da, aldıkları milyonlarca lira da, yaşadıkları ihtişamlı hayat da beni ilgilendirmiyor.
Ama bu ülkenin yetiştirdiği bir bilim adamını bir çırpıda bu şekilde itibarsızlaştırmak hiç şık olmadı.
Çünkü Türkiye’de maalesef bilim adamı, öyle futbolcu kadar kolay yetişmiyor. Bilim adamı olabilmek hele hele de din alanında uzmanlaşmak her babayiğidin harcı değil.
Bizim onları el üzerinde tutmamız, sayılarını arttırmamız gerekirken, futbol denen ve sadece insanların beynini uyuşturmak için kullanılan boş bir iş için gönüllerini kırmamız yakışık almadı doğrusu.
Gurur ve kibri paçalarından akan ve her tavrında bir aşağılama ifadesi bulunan boş insan ve işlerle uğraşmayı bırakın da, biraz da bilim adamlarının elinden tutun. Sonra boşuna, biz niye olduğumuz yerde sayıyoruz diye hayıflanmayın.