Yaz aylarının gelmesiyle birlikte istisnasız bütün belediyelerde hummalı bir “asfalt sezonu” başlar ki sormayın gitsin.
Sloganlar da hep aynıdır; “Asfaltsız mahalle bırakmayacağız. Her sokağımız asfaltla buluşacak. Bilmem kaç ton asfalt dökmeyi hedefliyoruz.”
Bir de bunu, “Ekiplerimiz geceli gündüzlü çalışacak. Ekiplerimiz 7/24 görevlerinin başında olacak. Şehrimize, beldemize, ilçemize hayırlı olsun” diye ballandırmazlar mı…?
Tamam, işinizi elbette yapın. Ancak insanı da “ilk defa asfalt gören Sakaryalı” konumuna sokmayın!
Hele her yıl asfalt dökmeyi büyük bir yatırımmış gibi göstermeye de kalkmayın! Yolları asfaltlamak yatırım falan değildir!
Koskoca belediye başkanlarısınız! Yolları asfaltlamanın belediyelerin en başta gelen “görevlerinden” biri olduğunu hala öğrenemediniz gitti…
Hepsini geçtim de belediyeler her yıl neden “asfalt sezonu” başlatır inanın onu meslek hayatım boyunca hiç anlamış değilim.
Bir asfalt yolun ömrünün tam “17 yıl” olduğu bilindiğine göre, neden “17 yıl sonra” değil de her yıl “asfalt sezonu” başlar?
Şehir, il veya ilçe “asfalt sezonu” başlatacak kadar çok mu hızlı büyüyor? Yoooo. Demek ki ortada ciddi bir sıkıntı var…
Ya belediyeler asfaltladıkları yolları “petrol” ile değil de “tükürükle” yapıştırıyor, ya da adam gibi iş yapılmayıp “malzemede” bir sıkıntı yaşanıyor.
Asfaltlanan yollar “17 yıl” sonra değil de daha ertesi gün “yamanmaya” başlıyorsa bunun başkaca bir izahı yok demektir.
Adam gibi, kaliteli ve asfaltın bütün bileşenlerinin eksiksiz yer aldığı “malzeme” kullanılmış olsa o asfalta bırakın “17 yılı” en kötü “10 yıl” hiç bir şey olmaz…
İşin diğer yönü de her yıl başlatılan “asfalt sezonlarında” dile getirilen “asfaltsız mahalle ve sokak kalmayacak” sözünün doğru olmadığıdır.
Şayet verilen bu söz tutulmuş olsa gerçekten de “asfaltsız mahalle ve sokak kalmasa” her sene “asfalt sezonu” diye bir haber karşımıza gelmez!
Maalesef başkanlık koltuğuna oturduğunuzdan beri her yıl “asfalt sezonu” başlıyor ama “asfaltsız mahalle ve sokak” hiç bitmiyor…
Bir zamanlar bu şehirde ismi asfalt ile anılan bir belediye başkanı vardı. Rahmetli Behçet Deryaoğlu, namı diğer “Asfalt Behçet” sayesinde millet asfaltla tanışmıştı.
Öyle bugünkü belediye başkanları gibi her yıl “asfalt sezonu” başlatarak değil bir sezonda Adapazarı’ndaki bütün cadde ve sokakları asfaltlamıştı.
Rahmetli “Asfalt Behçet” bir sezonda neredeyse bütün bir ili asfaltladı ama siz bunca yıl kendi sokağınızı bile bitiremediniz. “Bitmeyen asfalt sezonları” hayırlı olsun…