Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı Rüstemler mevkiinde yapılacağı açıklanan “bisiklet adasının” yer değişti.

Her ne kadar “bisiklet adasının” yeri Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği’nin isteği üzerine değiştirilmiş gibi gözükse de durum hiç de öyle değil!

Doğrusu, “bisiklet adasının” yer değişikliği ile ilgili karar bir zorunluluktan, mecburiyetten kaynaklandı…!

Malum daha önce “bisiklet adasının” yapılacağı alan Adapazarı Rüstemler Mahallesi’ndeki alan olarak belirlenmişti.

Hatta Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2020 yılında yapılacak olan “dağ bisikleti maraton dünya şampiyonasının” burada olacağı açıklanmıştı.

Ancak “bisiklet adasının” yeri konusunda yapılan plansız programsız çalışmalar yer değişikliğini mecbur kıldı…

Kâğıt üzerinde “bisiklet adasının” yapılacağı alan ile ilgili açıklamalar yapıldığında bir de bakıldı ki orta yerde büyük bir sorun var.

Meğer bizim “bisiklet adasının” yapılacağı Adapazarı Rüstemler Mahallesi’ndeki alandan “Batı Karadeniz Demiryolu” hattı geçiyor.

Üstelik “Batı Karadeniz Demiryolu” hattı ile ilgili çalışmalar başlamış ve “bisiklet adası” diye kâğıt üzerinde gösterilen yere, “kazıklar” bile çakılmış…

Tabi hal böyle olunca yanlış hesap “Bağdat’tan” değil de “Batı Karadeniz Demiryolu” hattından geri döndü.

Neyse ki “imdada” projeye daha önce de istekli olduğu bilinen, Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği yetişti.

Apar topar Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği ile bir toplantı düzenlenip “bisiklet adasının” yer konusu çözülmüş oldu…

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin “3. Köprü” çalışması da buna benzer bir problem nedeniyle “iptal” edilip proje “Karayollarına” devredilmek durumunda kalmıştı.

Şimdi aynı şekilde “bisiklet adasının” da daha proje aşamasında “Batı Karadeniz Demiryolu” projesine takılıp yer değişikliği yapılması çok ilginç!

Zira neredeyse peş peşe iki projede Başkan Zeki Toçoğlu’na sıkıntı yaşatmak, bu projeyi hazırlayanlar adına affedilecek bir hata değil…

Netice itibariyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin şehir için böylesine önemli projeleri hayata geçirirken bu tür aksaklıklar konusunda daha dikkatli olması gerekir.

Özellikle de proje aşamasında onca mühendisin bu kadar “basit” hatalara düşmesi yarın daha büyük sıkıntılara sebep olabilir.

Nitekim biz bu olayı “bisiklet adasına tren çarptı” diye köşemize alıp geçiştiririz ama vatandaş es geçmez. Kaldı ki bu “iddia da” o bölgede yaşayan vatandaşlardan geldi…