MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği;  ülkemizin maddi manevi kalkınmasına katkı sağlamak ve mesleki her türlü dayanışma ve yardımlaşmayı hedefleyerek 2 yıl önce kurmuş olduğumuz bir dernektir. Genel Merkezimiz Sakarya’da olup şu an için Adapazarı Akyazı Hendek ve Söğütlü olmak üzere 4 şube ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. 
MEB-DER sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek doğruyu, iyiyi ve güzeli, faydalıyı, adaleti esas alarak, toplumun huzur içerisinde yaşamasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
Milli Eğitimciler Birliği Derneği olarak bizler geleceğimizi, eğitimde “Önce ahlak ve maneviyat” prensibi esas alınarak, maneviyatçı nesiller yetiştirilmesinde görmekteyiz.
Sadece fiziki imkânların iyileştirilmesi, kalitenin ve iyi insan yetiştirmenin göstergesi olamaz. Eğitimde kalitenin ve iyi insan yetiştirmenin göstergesi okutulan kitapların içeriği ve yetiştirilen nesillerin topluma sağladığı fayda ve verdiği güven olmalıdır. 
Nesillere; insanlığa faydalı olma ve onlara güven verme duygusunu ancak iyi bir ahlak eğitimi ile vermek mümkündür.  Bizim evlatlarımız “ insanların hayırlısı insanlara faydalı olandır.” şuurunda yetiştirilmelidir. 
Eğitim sistemimizin ; “iyi ve faydalı insan” ile “Allah rızası için iş gören nesiller” yetiştirmesi, öncelikli hedefi olmalıdır. 
MEB-DER olarak çözüm odaklı çalışmaları projelendirmeyi ilke edinerek çıktığımız bu kutlu yolda Sakarya’daki birçok sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu ile kol kola yürüyoruz.  
Bi Dünya Kadın: Sakarya Örneklemi Projesi TC İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmeğe değer görülerek kabul edilmiş bir projemizdir. Proje kapsamında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de bir işbirliği protokolümüz vardır. 
Projemizin amaçlarını  ; 
Aile ve toplum değerlerinin korunması ve geliştirilmesi 
Kadının toplumun temel yapısı içinde birey olarak kabul görmesi 
Karar alma mekanizmalarına dahil edilmesi
İnsan hakları ve demokrasi bilincinin yerleştirilmesi 
Kadının sosyal risk olmaktan çıkarılması 
Ve günümüzün en büyük problemlerinden birisi olan kadına şiddetin önlenmesine katkı sağlamak olarak sıralayabiliriz.
 Bu amaçlar doğrultusunda sene boyunca merkezde ve ilçelerde öğretmenlerimize,
 öğrencilerimize ve velilerimize eğitim seminerlerimiz olacak. 

Bu projeye katkı sağlayan başta yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, seminerlerimize katılacak öğretmen öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ederim.