Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nda bir toplantı düzenlendi.

Yaklaşık 4 saate yakın süren bu toplantıya bazı bakanlar ve parti yöneticileri, milletvekilleri, il yöneticileri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantıda özellikle “kentsel dönüşüm projeleri” konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan “imar” uygulamaları ile ilgili belediyelere “müfettiş” gönderileceğini söyledi…

Belli ki özellikle “imar” konularında belediyelerde ciddi bir rahatsızlık var! Hem de öyle böyle değil!

Zira belediyelerin “yeşil alan” olarak ayrılan yerlere “imar” izni vermesi ve “kentsel dönüşüm” uygulamaları ile ilgili şikâyetler tavan yaptı.

Öteden beri gelen bu şikâyetlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da artık iyice rahatsız etmiş olacak ki, bu konuya ciddi bir “neşter” vurmak ihtiyacı doğdu…

Elbette belediyelerdeki şikâyetler sadece, “imar” konuları ve “kentsel dönüşüm” konusunda yaşanan olumsuzluklar ile ilgili değil.

Belediyelere aktarılan payların nerelerde nasıl kullanıldığı ve birilerini “kayırma” konularıyla da ilgili olduğu anlaşılıyor.

Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan’da konuşmasında açıkça bu konuları işaret ederek; “bunlara müsaade etmeyiz” dedi…

İşte bütün bunların incelenmesi ve varsa bir “yolsuzluğun” ortaya çıkartılması için “81 ilin” büyükşehir ve il, ilçe belediyelerine “müfettiş” gönderilmesi kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, belediyeler konusunda tüm şikâyetler dikkate alınarak, yasalara uymayan, yanlış yapan kim varsa da gereği yapılacak.

Anlayacağınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda son derece kararlı ve kimsenin gözünün yaşına bakmaya da niyeti yok…

Türkiye bugüne kadar “15 Temmuz” başta olmak üzere birçok badire atlattı. Ülkede bu kadar dert ve problemle uğraşılırken maalesef belediyeler fazlasıyla başıboş kaldı.

Bunu fırsat bilen bazı büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri görev yaptıkları yerlerde iyi niyetle çıkartılan bazı kanunları fırsat bilip adeta “krallıklarını” ilan ettiler.

İstedikleri gibi “imar” uygulamaları yapıp, istedikleri kişileri “kayırıp” gönüllerince “at koşturdular!” Tabi bugüne kadar…

Netice itibariyle Türkiye, “Cumhurbaşkanlığı sistemi” ile yepyeni bir yola birdi. Bu sistemde özellikle belediyeler ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eli de rahatladı.

Eskiden “bu kadar sıkıntı içinde, birde belediye başkanlarıyla uğraşmayalım” diye düşünülürken şimdi “istifa edin” deme noktasına gelindi.

Dolayısıyla bazı belediye başkanlarının o rahatlığı bitti. Şimdi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla “belediyelere müfettiş geliyor!” Birilerinin uykusu kaçmış mıdır…?