Türkiye genelinde yürütülen “FETÖ/PDY” operasyonları kapsamında “64 özel güvenlik” şirketi kapatıldı.
Malum daha önce Sakarya’da görev yapan “Ulusoy Güvenlik Şirketi” kapatılmış ve sahibi Levent U. da “Bylokc” kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren savcılık Türkiye genelinde “FETÖ” ile bağlantısı bulunan “özel güvenlik” şirketlerini tek tek mercek altına almıştı…
Kapatılan “64 özel güvenlik” şirketi arasında yer alan “Truva Özel Güvenlik Şirketi’nin” faaliyet gösterdiği alanlar ise oldukça dikkat çekici.
Yapılan incelemede Türkiye genelinde daha ziyade kamu kuruluşları olan hastane, üniversite ve belediyeler gibi kurumlarda uzun yıllar hizmet verdikleri ortaya çıktı.
İşin ilginç yanı ise “FETÖ” kapsamında kapatılan “Truva Özel Güvenlik Şirketi’nin” daha düne kadar Sakarya’da bazı belediyelerde görev yapıyor olması oldu…
Nitekim Cumhuriyet savcılarının bu “64 özel güvenlik” şirketiyle ilgili yapılan soruşturmalarında çok ilginç sonuçlara ulaşıldı.
Bu şirketlerin özellikle 17-25 Aralık ve 15 Temmuz “darbe” girişimleri sonrası çalışanların maaş ödemelerini “Bank Asya” üzerinden yaptığı tespit edildi.
Ayrıca yine bu “64 özel güvenlik” şirketinin aynı tarihler arasında “FETÖ’cü” dernek ve vakıflara “himmet” adı altında bağışta bulundukları ortaya çıktı…
Şimdi merak edilen konu şu; Sakarya’da çeşitli kuruluşlar ile bazı belediyelerde “Truva Özel Güvenlik Şirketi” nasıl oldu da daha düne kadar iş yapabildi?
Bu adamların “FETÖ” ile bağlantıları hiç mi öğrenilemedi? Bugüne kadar kimse bu adamların “FETÖ’cü” olduklarından şüphelenmedi mi?
Elbette bu soruların cevabı en kestirme yoldan “haberimiz” olmadı şeklinde verilebilir. Ancak bu cevap ne kadar inandırıcı olur orasını kestirmek güç…
Neden derseniz; bir kere bu “Truva Özel Güvenlik Şirketi” belediyelerin “özel güvenlik” işini yeni almadı.
Çoktan beridir kurumlarla ve belediyelerle iş yaptıkları belli. Eh elini kolunu sallaya sallaya gelen birine “özel güvenlik” işinin verilmeyeceği de ortada.
Öyleyse “Truva Özel Güvenlik Şirketi’nin” geçmiş bağlantıları konusunda yetkililerin neler bildiği ve “bile bile lades” deyip demedikleri araştırılmalıdır…
Kim ne derse desin; kamu kurum ve kuruluşları ile bazı belediyelerin “FETÖ’cü” olan “Truva Özel Güvenlik Şirketi” ile halen ilişkilerini kesmemesi çok manidardır.
Her ne kadar Sakarya’daki bazı kuruluşlar ve bazı belediyeler “bilmiyorduk” gibi bir mazeretin arkasına sığınsalar da bunu vatandaşın “vicdanına” anlatmak kolay değildir.
Belli ki “FETÖ” denen örgütün “Belediyelerdeki Truva Atı” halen faal durumdadır. Güvenliğini “Truva Özel Güvenlik Şirketi’ne” emanet eden belediyelere duyurulur…