Karaman, Camili ve Korucuk hattında çalışan belediye ve özel halk otobüsleri “duble yolda” adeta yarış yapıyor.

Öyle hızlı gidiyorlar ki özel otonuzla bile bu araçları yakalamanız ve geçmeniz neredeyse imkânsız!

Belediye ve özel halk otobüslerini kullanan şoförler sanki “can” taşımıyorlar da “tabakhaneye” malzeme yetiştiriyor…

Yaptıkları “hız” da öyle az buz değil. Nitekim geçen gün özel aracımla “duble yolda” seyir halindeyken “şimşek hızıyla” özel bir halk otobüsü bizi solladı!

Baktım aracın “kadranına” belirlenen “hız” limitini aşmamışız. Özel halk otobüsü “kaç kilometre hız” yapıyor diye merak edip “gaza” bastım.

Doğrusu bizi sollayan özel halk otobüsünü yakaladığımızda aracın “kadranının” gösterdiği “kilometre” hızını ifade etmeye dilim varmıyor…

Gerçi sadece özel halk otobüsleri değil. Aynı şekilde belediye otobüsü şoförlerinin de “duble yolda” belirlenen “hız limitlerini” takmadığını söyleyebiliriz.

Onlar da tıpkı özel halk otobüsleri gibi “duble yolda” sanki “can” değil de “tabakhaneye” malzeme taşıyor.

Tabi bunun sonucunda da kazalar kaçınılmaz oluyor. Tıpkı geçen cuma günü bir özel halk otobüsünün “duble yolda” karıştığı “zincirleme” kaza gibi…

Bildiğimiz kadarıyla “duble yolda” yolcu taşıyan otobüsler için “hız” limiti “70”, özel otomobiller için ise “80” kilometre olarak belirlenmiş.

Ne yalan söyleyelim özel otomobil sürücüleri bu konuda daha hassas olurken yolcu taşıyan otobüs şoförlerinin “hız” limitini taktığı falan yok.

Maşallah yolcu otobüsü şoförleri, kendileri için belirlenen “hız” limitinin iki katına çıkıyorlar da, yolculardan “ikaz” gelince de hemen “öfkeleniyorlar…”

Gerçi Sakarya Emniyet Müdürlüğü Karaman, Camili ve Korucuk güzergâhında sık sık “radar” uygulaması yapıp denetlemelerini sürdürüyor.

Bu konuda Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nün hakkını yememek lazım! Zaten yolcu taşıyan otobüslerin “tabakhane” yarışı da bu denetlemeler dışında oluyor.

Yani “radar” uygulaması sonlandırıldığında “duble yol” belediye ve özel halk otobüslerinin “yarış pisti” haline geliyor…

Netice itibariyle belediye ve özel halk otobüslerinin “hızları” her an bir faciaya neden olabilir. Bunların “hızını” kesmek de “radar” uygulaması ile olacak gibi değil.

En mantıklısı uzun yol otobüslerinde olduğu gibi bunlara da “takometre” uygulaması getirip, bu şekilde denetlenmelerinin sağlanmasıdır.

Aksi halde “belediye ve halk otobüsü şoförleri, hızlı ve öfkeli” olarak Karaman, Camili ve Korucuk “duble yolunda” bir çok insanın “canını” yakmaya devam eder…