Mahmut Çetin, kart-kurt sesleri kitabında isyancı Bedirhan Beyin çocuklarını anlatıyor.

Biyografi.net yayınlarından Haziran-2002’de çıkan kitabın kapağında Kürt Şerif Paşanın İsveç Kralı II. Oscar’ın karşısında esas duruşta duruşunun fotoğrafı yer alıyor. Fotoğraf hakkında şöyle yorum yapılıyor: “Paşa, Osmanlı’nın İsveç elçisiyken bölücü amaçlarla Batı’ya sığınır. Bu resim milletine ve devletine ihanet edenlerin, Batı karşısında düştüğü durumu anlatması açısından özellikle seçildi. Yüce Allah, hiç kimseyi bu hallere düşürmesin. (Amin).”
Çetin, kitabı hazırlarken ana başlık olarak “Bedirhan ailesi tarihinin ana hatları, İsyancı Bedirhan Bey ve yaramaz çocukları, Bir kardeşlik poetikası başlıklarını tercih ettiğini görüyoruz.

Mahmut Çetin, kart-kurt sesleri kitabında Bedirhan ailesinin kökeni hakkında bilgi verirken “Kürt büyükleri Kürt değildir, Bedirhan Beyin kökeni Yezidi Hıldiler, Şeyhler ve Hamidiye Alayları dönemi, İsyanların doğru Algılan-ma-ması, Bedirhanlıların Sivas kongresini basma teşebbüsü, Bedirhanlarda Yezidi gölgesi, Bedirhan beyin ilk isyanı” gibi ara başlıklarla konuyu derinlemesine inceliyor.

Çetin, Bedirhan Beyin oğlu Emin Ali Beyden bahsederken de Emin Ali Beyin tescilli bir Türk düşmanı olduğuna dikkat çekiyor. Emin Ali Beyin yargılandığı mahkemede söylediği şu söz çok önemlidir:

-         “Ermenilerle birleşiriz, Türklerle birleşmeyiz.”
kart-kurt seslerinde, Bedirhan beyin diğer çocukları hakkında da geniş bilgi yer alıyor.
 
1963 yılında Ankara'da doğan Mahmut Çetin’in, kart-kurt sesleri kitabında ayrıca, Türkçe İbadet kitabını yazan tarihçi Cemal Kutay hakkında bilgi ediniyoruz.