Başbakan Erdoğan’ın birçok kesim tarafından merakla beklenen Sakarya mitingi geldi geçti ama hala gündemdeki yerini koruyor.Başbakanı ve meydanda toplanan kalabalığı öven de var, eleştiren de.Ülkede yaşanan tüm gelişmelere rağmen, Başbakan Erdoğan yine Sa

Başbakan Erdoğan’ın birçok kesim tarafından merakla beklenen Sakarya mitingi geldi geçti ama hala gündemdeki yerini koruyor.

Başbakanı ve meydanda toplanan kalabalığı öven de var, eleştiren de.

Ülkede yaşanan tüm gelişmelere rağmen, Başbakan Erdoğan yine Sakarya’da Kent Meydanını doldurdu.

Saydınız mı, saymadınız mı eleştirilerine, parayla adam toplandı iddialarına rağmen, Kent Meydanı’nda yaklaşık 25 bin kişi vardı. Soğuk havaya ve Başbakanın 1,5 saat gecikmesine rağmen, insanlar sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı.

Polisin vatandaşları meydana almaya başlamasıyla da Kent Meydanı bir anda tamamen doldu.

Toplanan kişi sayısı ve para verildiği yönündeki iddialar hemen hemen her miting öncesinde polemik konusu olur. Bu iddiaları ortaya atanlar da bellidir zaten.

Kendi liderleri geldiğinde alanları parayla bile dolduramayanların artık klişeleşmiş iddialarıdır bunlar.

Başbakan Sakarya’ya gelmeden yaklaşık 3 saat önce Atatürk Bulvarındaydım. O saatte bile Atatürk Bulvarı’ndaki kalabalık şaşırtıcıydı. Bu kadar insanı, saatler öncesinden parayla oraya toplamanız biraz zor.

Artık alıştığımız bu iddiaları bir kenara bırakırsak, Başbakan Kent Meydanında hatırı sayılır bir kalabalığa hitap etti.

Her zaman ki gibi dik duruşu ve kararlı tavrıyla Sakaryalıların gönlünü bir kez daha fethetti.

Bugüne kadar birçok başbakan geldi geçti bu ülkeden. Ama lider olma özelliği taşıyanı kaç taneydi diye sorarsanız, 3’ten fazla yok derim.

Lider olabilmeyi başaran nadir insanlardan biri olan Başbakan’ı isteyen istediği kadar eleştirebilir. Ama muhalefetin, kendi liderleriyle kıyaslayamayacakları bir isim Başbakan Erdoğan.

Yapılan olumsuz yorumlara ve eleştirilere fazla takılmamak lazım. Zira, Başbakanın da dediği gibi, “Çamur at, tutmazsa izi kalsın” mantığı artık iyice baydı.

Başbakanın meydanı dolduramadığını söyleyip, 25 bin kişiyi küçümseyenleri de, eğer kendi partilerinin liderleri Sakarya’ya gelirse, o zaman göreceğiz.