AK Parti Sakarya Koordinatörü ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, önceki gün “Kamu çalışanı işçi teşkilatta görev alamaz mı?” başlıklı yazıma jet bir cevap verdi.

Yaptığı basın açıklamasının içeriğine girmeyeceğim. Zira 6. olağan kongre rehberinde teşkilat yöneticilerinin hangi kriterlere göre belirleneceğine dair maddeleri biliyoruz.

Bizim anlatmak istediğimiz, ayakta duran partinin temel taşları olanların saf dışına itilmesi sonucu parti teşkilatlarının istenilen verimlilikte çalışmayacağıdır…

Nitekim bizim ne milletvekili, ne belediye başkanı, ne ilçe, ne de il başkanı olmak gibi bir derdimiz yok. Biz bir sıkıntının altını çizmeye çalışıyoruz.

Zaten ilk yanlışı Ferizli’de yaptınız. Ferizli ilçe başkanlığına başka ilçede ikamet eden bir kişiyi aday gösterdiniz.

Sonra ne oldu? İstifalar başlayınca aday gösterdiğiniz kişiden hemen vazgeçtiniz…

Hal böyleyken ilçe teşkilatlarında bu tür sevilen isimleri sırf kriterlere uymuyor diye yönetime almazsanız ve bunun neticesinde de istifalar başlarsa ne yapacaksınız?

Sizin göreviniz, varsa bir aksaklık bunu en doğru şekilde anında muhataplarınıza anlatmaktır.

Biz bu uygulamanın en azından Sakarya’da pek de uygulanır olmadığını anlatmaya çalıştık. Gerisi sizin bileceğiniz iştir…

Hala da iddiamızın arkasındayız. Bu teşkilatlarda toplumun her katmanından insan temsil edilmelidir.

Birkaç kişinin isteğine bakılarak yönetim listesi yapılmaz. Bu listelerde ilkokul mezunu da olmalı, işçi de olmalı, çiftçi de.

Neferler liste dışı, ticaret erbabı listeye. Zenginler partisi değil ki bu parti! AK Parti milletin partisidir. En azından biz öyle biliyoruz…

Siz belki farkında değilsiniz ama teşkilatları zayıflatıyorsunuz. Çok ince eleyip sık dokuduğunuzu zannediyorsunuz ama durum hiç de öyle değil.

Nitekim yönetimlere alacağınız işadamı ve müteahhitlerin beklentileri kamuda çalışan işçi ve taşeronlardan daha yüksektir.

Teşkilat yönetimlerini sadece işadamı, müteahhit ve benzeri meslek erbaplarına bırakırsanız sonucuna da katlanırsınız…

Öyle sanıyorum ki Sayın Ayşe Keşir, Sakarya’daki bir belediye başkanının “benim meclis üyelerim taş mı yiyecek” diye bir cümle kurduğundan habersiz.

Aslında bu bile belediye meclisine giren bir işadamının nasıl bir beklenti içinde olduğunu göstermeye yeter.

Acizane “Ayşe Keşir hanımefendiye tavsiyem”, siz kamuda çalışan işçi ve taşeronları değil, “taş yememek için bekleyen” işadamlarını kendinize dert edinin…