Her şeyin başı sağlık demişler.
Sağlık olmadığı zaman hiçbir şey tam olmuyor.
İstediğiniz kadar varlıklı olun, en güzel evde oturun, en güzel arabaya binin, en pahalı giysileri giyin. Bir dilim ekmeği ağız tadıyla yiyemedikten sonra neye yarar?
Ne demiş atalarımız; “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.”
Sağlığımız kadar, onu emanet ettiklerimiz de çok önemli.
Hastalandığımız zaman hep işinin ehli bir sağlıkçı ararız. Sorup soruştururuz acaba hangi doktora gitsem diye.
Sağlığımızı emanet edeceğimiz kişinin her açıdan iyi olması, kendimiz kadar bize özen göstermesi tek önceliğimizdir.
Doktor seçiminden sonra baktığımız bir diğer kriter ise sağlık kuruluşunun yeterli olup olmadığıdır. Temiz midir, hijyen kurallarına uyulan bir yer midir, hizmeti nasıldır? Personelin de kurallara uyup uymadığı çok önemlidir.
Sonuçta gideceğimiz doktor ve sağlık kuruluşuna canımızı emanet edeceğimiz için, bir takım kriterlerin aranması da son derece normaldir.
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi özellikle son yıllarda başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken bir hastane. Kaliteli doktorlarıyla da ön plana çıkıyor.
Sakaryalılar artık şehir dışına gitmeye gerek duymadan birçok sağlık hizmetini SEAH’ta alabiliyor. Ayrıca hastane, başka birçok ilden gelen hastalara da şifa dağıtıyor.
Ancak önceki gün Medyadetay.com’da, anjiyo bölümünde görev yapan erkek personelin dinlenme odasının içler acısı halini gösteren bir haber yer aldı.
Bir kahvehaneyi andıran fotoğrafları görünce, SEAH gibi adı başarılarla gündeme gelen bir hastaneye hiç yakıştıramadım doğrusu. Vatandaşlar da aynı şeyi düşünmüş olacak ki, habere yaptıkları yorumlarda bunu dile getirdiler.
Medyadetay’a ulaşan fotoğraflarda sadece anjiyo bölümünün erkek personeline ait odanın görüntüleri mevcuttu. Tabi hastanenin diğer bölümlerinde de aynı duyarsızlığın olup olmadığını bilemiyoruz ve inşallah yoktur diye temenni ediyoruz.
“Aslan yattığı yerden belli olur” diye bir atasözü vardır. Yaşadığınız yer ve davranışlarınız sizin nasıl bir insan olduğunuzu ifade eder. Bu nedenle hem de böylesine büyük bir sağlık kuruluşunda dinlenme odasını bile temiz tutmaktan aciz bir personelin, hastalara müdahalede kurallara uyup uymadıkları kafalarda soru işareti bırakıyor.
Vurdumduymaz birkaç personelin SEAH’ın adını bu şekilde gündeme getirmesinden dolayı son derece üzüldüm. Ve bu personelin, hastanenin adını böylesine bir haberle gündeme getirmeye hakları olmadığını düşünüyorum.
Ancak gelen bilgilere göre, hastane yönetimi odanın durumundan sorumlu olan personelle ilgili bir inceleme başlatmış. Gereken yapılacakmış.
Umarız yapılan uyarılar yerini bulur. Yaşananlara sebep olan personel de, bir sağlık kuruluşunda çalışmanın önemini kavrar ve bundan sonra ona göre davranır. Çalıştığı sağlık kurumunun adını ve başarılarını böyle bir olayla bir daha gölgelemez.