Sakarya’da sosyal medya üzerinden birçok kişiye özellikle de AK Parti Teşkilatı’na yönelik bir takım paylaşımlarda bulunan şahıs yakalandı.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen operasyonda polisin teknik takibine takılan M.D, Balıkesir’de gözaltına alındı.
Emekli bir astsubay olduğu öğrenilen ve siyasiler başta olmak üzere birçok ismi “FETÖ” ile ilişkilendiren M.D yapılan sorgusunun ardından da tutuklandı…
Bilindiği gibi bu şahıs sosyal medya üzerinden açtığı “Paralel Yapı Deşifre” twitter hesabından uzunca bir süre paylaşımlarda bulundu.
AK Parti Sakarya Teşkilatı’nda görev yapan birçok ismi de “FETÖ” ile ilişkilendirmeye çalışarak “algı” operasyonu yaptı.
Hatta “Paralel Yapı Deşifre” adresindeki bu paylaşımları Sakarya’da ki bazı “medya” kuruluşları da sayfalarına taşıyarak bu “algı” operasyonuna alet oldu…
Şurası kesin ki Balıkesir’de açtığı bir twitter hesabı üzerinden Sakarya’da ki siyasiler hakkında bir takım ithamlarda bulunan M.D isimli şahıs bu işi tek başına yapmadı.
Mutlak surette Sakarya’dan birileri M.D isimli şahsa kendi çıkarları doğrultusunda bir takım yalan yanlış bilgileri uçurdu.
M.D. de gelen bu bilgiler doğrultusunda bazı isimleri “FETÖ” ile ilişkilendirerek birilerinin “maşası” oldu…
Elbette gerek Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse Emniyet Müdürlüğü bu işin arkasındaki asıl isimlerin de peşine düşmüştür.
Nitekim twitter hesabının 23 Şubat 2016 tarihinde açıldığı ve bugüne kadar 7 bin 500 paylaşım yapıldığı düşünülürse bu tek başına yapılacak bir iş değildir.
 Dolayısıyla twitterda açılan “Paralel Yapı Deşifre” hesabının perde arkasında bazı önemli isimlerin bulunduğu ve belli kişileri hedef aldığı da aşikârdır…
Bu twitter hesabının perde arkasında kimler var sorusuna gelince; iyi kötü birçok kişinin fikri olmakla birlikte “şu” veya “bunlar” demek kolay değildir.
Bu iş ancak ve ancak, M.D’nin ifadeleri ve teknik takip sonucu ortaya çıkabilecek adli bir durumdur.
Muhtemelen de M.D’nin sorgulanması ile bilgisayarlarda yapılan incelemeler ve irtibat kurulan isimler üzerinden sonuca gidilebilecektir…
Netice itibariyle kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Gün geliyor bir şekilde yaptıkları ayaklarına dolanıyor.
Bakalım “Paralel Yapı Deşifre” denen bu twitter hesabının perde arkasından kim veya kimler çıkacak?
Nitekim “asıl deşifre olması gerekenler” onlardır. Bu isimlerin de en kısa sürede ortaya çıkartılıp hak ettikleri cezayı almaları kamuoyunun beklentisidir…