Dün boğulma vakaları ile ilgili bir yazı yazdım. Özellikle de Karadeniz sahillerinin bu konuda ne kadar tehlikeli olduğundan bahsettim.

Bugün de Sakarya’nın her yerinde mantar gibi biten şu “aquaparklar” konusunu köşeme almak istiyorum.

Malum Ramazan Bayramı’ndan bir gün önce Akyazı’daki bir “aquaparkta” facia yaşanıp 5 kişi hayatını kaybetmişti…

Aslına bakarsanız aynı facianın Sakarya’da ki birçok “aquaparkta” yaşanmaması içten bile değil.

Neden derseniz bu “aquaparklar” konusunda hem yeterli denetimler yapılmıyor, hem de her sene tadilat adı altında projelerle oynanıyor.

Tabi bu tadilatlar da ilgili belediyeler tarafından denetlenmeyince “aquaparklar da” tam anlamıyla bir ölüm makinesi haline geliyor…

Mesela Karaman-Camili “duble yolu” üzerinde yer alan “Aquaparklara” şöyle bir göz atalım.

Buralar, belediyeler tarafından kiralanırken veya sahipleri tarafından hazırlanan projelere göre yapılıp “aquapark” olarak hizmete açıldı.

Ancak gel gelelim bu yerler amaçları dışında yani, “aquaparktan” başka her işi yapan yerler olmaya başladı…

“Sünnet düğünleriniz yapılır. Havuz başında düğün keyfi” gibi sloganlarla her işi yapar oldular. Hatta Ramazan boyunca “iftar” veren “aquaparklar” bile çıktı.

Yahu senin ilgili belediyeden aldığın ruhsat “aquapark” işletmek için mi, yoksa lokanta işletmek için mi? Veya elindeki ruhsat düğün salonu çalıştırmak için mi?

Sen “aquaparkını” çalıştırsana. Ne işin var lokantacılıkla veya salon işletmeciliği ile. Maalesef bu konuda sadece “aquapark” işletenler değil, belediyeler de suçlu…

Hatırlatmakta yarar var; geçtiğimiz yıllarda yine Karaman -Camili “duble yol” üzerinde bulunan bir “aquaparkta” elektrik kontağından yangın çıkmıştı.

Çıkan yangın o sırada “aquaparkta” bulunan insanlar arasında “paniğe” neden olmuş, neyse ki yangın büyümeden söndürülmüştü.

Peki, “aquapark” olarak yapılan ve projeye göre çekilen kablolarda neden elektrik kontağından yangın çıkar? Orada başka işler de yaparsan bal gibi çıkar…!

Havuz suyunu devir daim eden, kaydıraklara su basan motorlara elektrik sağlayan kablolara düğün dernekti, yemekti diye ek yük bindirirsen kablolar o yükü taşımaz!

Üzerine gereğinden fazla yük binen kablo aşırı ısınmaya başladı mı ya bir yerden patlar ve “fitil” gibi yanar, ya da kaçak yapıp “can” alır.

Netice itibariyle duyarsız yetkili ve ilgili belediyeler bir yana, “anne ve babalara aquapark uyarısı” yapmak istiyorum! Çocuklarınızı bu tip “aquaparklardan” uzak tutun…